AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Πολιτικα

DW: Καλό… Νοέμβριο για επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας από τον Ερντογάν

[ad_1]

Με την επανέναρξη του πολέμου στη Γάζα, η Άγκυρα θα εντείνει τη ρητορική της κατά του Ισραήλ και κατ΄ επέκταση των ΗΠΑ και της Δύσης

Η προβληματική σχέση με τις ΗΠΑ λόγω της καθυστέρησης της προμήθειας των F-16 στην Τουρκία δίνει λίγες ελπίδες ότι η Άκυρα θα κάνει τη χάρη στη Δύση και η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμη το θέμα δεν έχει καν μπει στο πρόγραμμα της Εθνοσυνέλευσης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εφαρμόζει τακτική καθυστερήσεων παρά το γεγονός ότι ο Σουηδός ΥΠΕΞ Τομπίας Μπίλστρομ δηλώνει ότι το θέμα της Σουηδίας μπορεί να λήξει σε λίγες εβδομάδες. Μάλιστα ο Σονέρ Καγκαπτάι, διευθυντής του Τουρκικού Ερευνητικού Προγράμματος στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής, δήλωσε ότι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024.

Νέλσον: Η Χαμάς συγκεντρώνει χρήματα στην Τουρκία

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υφυπουργός για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ Μπράιαν Νέλσον, βρίσκεται από χθες στην Άγκυρα για το θέμα της αποτροπής συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη Χαμάς. Ο Νέλσον εξέφρασε ανησυχία για την ικανότητα της Χαμάς να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα ή να βρίσκει οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία, για τις επιχειρήσεις της για πιθανές μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως είπε προειδοποιώντας ότι η στάση της Τουρκίας υπέρ της Χαμάς μπορεί να επιδεινώσει το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
 

Πηγή: DW – Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

[ad_2]

Source link

Related posts

Βορίδης κατά αντιπολίτευσης για επιστολική: Προσχηματική η στάση σας

Δ. Νατσιός: Το «ποτάμι της ζωής», τα νέα παιδιά, υπερασπίζονται άγρυπνα την εθνική μας ανεξαρτησία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση υπουργοποίησης του κ.Κασσελάκη έγινε προ των εκλογών του 2019

Αφήστε ένα σχόλιο