AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

«Dyslexia Centers – Pavlidis Method» Το μοναδικό τεστ για τη ΔΕΠΥ στο Αγρίνιο (video)

[ad_1]

«Dyslexia Centers – Pavlidis Method» Το μοναδικό τεστ για τη ΔΕΠΥ στο Αγρίνιο (video)


Αύριο στο Παπαστράτειο η διάλεξη του παγκοσμίως καταξιωμένου καθηγητή Γιώργου Παυλίδη

Τα διεθνώς καταξιωμένα διεπιστημονικά κέντρα «Dyslexia Centers – Pavlidis Method» ήρθαν και στο Αγρίνιο, με σκοπό να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και σε ενήλικες.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου στο Αγρίνιο είναι επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής και στον αριθμό 16 (τηλ: 2641 0 44806 / email: dyslexiacenters.agrinio@gmail.com) και με την πλήρη και έμπειρη διεπιστημονική ομάδα θεραπευτών, που διαθέτουν, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον το χρειάζεται.

Η επιστημονική ομάδα που στελεχώνει το κέντρο «Dyslexia Centers – Pavlidis Method» του Αγρινίου αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, ενώ Επιστημονική Διευθύντρια είναι η έμπειρη ψυχολόγος Βηθλεέμ Ταστσόγλου, η οποία είναι εκπαιδευμένη προσωπικά από τον καθηγητή Γιώργο Παυλίδη στο τεστ, αλλά και στην μέθοδο Παυλίδη!

Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο το Αγρινίου στην οποία μίλησε ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, ενώ την αρχική εισήγηση έκανε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του «Dyslexia Centers – Pavlidis Method» Βηθλεέμ Ταστσόγλου.

«Dyslexia Centers – Pavlidis Method» Το μοναδικό τεστ για τη ΔΕΠΥ στο Αγρίνιο
H επιστημονικά υπεύθυνη του Dyslexia Centers -Pavlidis Method στο Αγρίνιο Βηθλεέμ Ταστσόγλου και ο Εφευρέτης καθηγητής – Επιστημονικος διευθυντής των 40 κέντρων Dyslexia Centers Pavlidis Method Γιώργος Παυλίδης

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Παυλίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «η διάσπαση προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) διαπιστώνεται, όταν σε κάποιον εντοπίζεται πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης, συμπεριφοράς, αυτοελέγχου και οργάνωσης. Εμφανίζεται στο 10% με 11% των παιδιών της σχολικής ηλικίας και από αυτά το 90% εξακολουθεί να παρουσιάζει τα συμπτώματα και στην ενήλικη ζωή. Η ΔΕΠΥ (Διάσπαση προσοχής – Υπερκινητικότητα) αποτελείται από τρείς υποκατηγορίες που συνήθως συνυπάρχουν. Η πρώτη είναι η διάσπαση προσοχής, μετά η παρορμητικότητα και η τρίτη είναι η υπερκινητικότητα. Η δυσλεκτική σκέψη είναι θείο δώρο. Κατατάσσεται στα 10 σημαντικότερα προσόντα και αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας δεξιότητα από το linkedin, το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο 810+ εκατομμύρια επιστημόνων παγκοσμίως. Η δυσλεξία είναι θείο δώρο εφόσον, όμως διαγνωστεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί σωστά. Έτσι βελτιώνουμε σημαντικά τη σχολική επίδοση και προφυλάσσουμε το παιδί μας από την εμφάνιση δευτερογενών ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που προέρχονται από την σχολική αποτυχία π.χ. χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε γιατί η δυσλεξία και η διάσπαση προσοχής συνήθως συνυπάρχουν και έχουν βιο-νευρολογική και κυρίως κληρονομική αιτία, όπως επίσης εξήγησε και ανέλυσε το βιολογική τεστ Παυλίδη, το οποίο γίνεται με οφθαλμοκίνηση και την παρατήρησή της, χωρίς κανένα κίνδυνο και χωρίς να έρθει κάτι σε επαφή με το μάτι. Έδωσε επίσης μεγάλο βάρος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στα πλεονεκτήματα που διαθέτει το τεστ Παυλίδη!

Σημαντικό στοιχείο είναι πως η αντιμετώπιση – θεραπεία για όλες τις υπηρεσίες, δυσλεξία, ΔΕΠΥ, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, αυτισμός – Άσπεργκερ, νοητική υστέρηση, καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία των γονέων.

Στη «φαρέτρα» των ποιοτικών υπηρεσιών του κέντρου «Dyslexia Centers – Pavlidis Method» που λειτουργεί στο Αγρίνιο, εκτός όλων των άλλων επιστημονικών μεθόδων, υπάρχει η γνώση, η πείρα και η αποτελεσματικότητα της διάγνωσης με το διεθνώς αναγνωρισμένο τεστ Παυλίδη, αλλά και της μεθόδου αντιμετώπισης και θεραπείας με τη μέθοδο Παυλίδη, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι 6 έως 8 φορές αποτελεσματικότερη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών γνωστών Αγγλικών πανεπιστημίων.

Έμπρακτη απόδειξη της διεθνούς καταξίωσης, αποτελεί το γεγονός ότι στα 40 κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσέρχονται οικογένειες και από τις 5 ηπείρους και από 44 χώρες, μάλιστα από τις πλέον προηγμένες, διεθνώς, ενώ το φωτο-ηλεκτρονικό σύστημα του τεστ Παυλίδη το έχουν αποκτήσει από τα πλέον διεθνώς φημισμένα Πανεπιστήμια όπως Harvard Boston, Penn State, Columbia, Δανίας, Φιλανδίας κλπ.

Στο πλαίσιο μάλιστα της «γνωριμίας» του κέντρου «Dyslexia Centers – Pavlidis Method» του Αγρινίου με την τοπική κοινωνία, αύριο Τετάρτη 08/11 στις 18:30 το απόγευμα, ο παγκοσμίως καταξιωμένος Καθηγητής Γιώργος Παυλίδης θα μιλήσει ο ίδιος σε διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με θέμα: «Δυσλεξία και ΔΕΠΥ -Πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση – Τεστ και μέθοδος Παυλίδη», ενώ στο τέλος της διάλεξης ο κ. Παυλίδης θα δεχτεί ερωτήσεις και θα απαντήσει και προσωπικά σε γονείς.

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή στο Αγρίνιο – Μεγάλο το ενδιαφέρον

 

 

 

[ad_2]

Related posts

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Κ. Ιωάννη και Π. Πλεξίδα

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Οικουμενική συνάντηση και μυθικός διάλογος για Παναιτωλικό: «Προσευχηθείτε γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα»

aitoloakarnanianews

Λίμνη Τριχωνίδα: Γιορτή του Αγρότη και της Αγρότισσας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (3/11)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο