AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – «Κεραυνοί» Αμερικανού συνταγματάρχη: «Δεν είμαστε δυνατοί όπως το ’91

[ad_1]

Η Μέση Ανατολή βγάζει πολλά στην φόρα…

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας, Douglas McGregor, με αφορμή τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, εκτίμησε πως οι ΗΠΑ δεν είναι όπως ήταν και πως ο πόλεμος έχει πλέον αλλάξει (ΕΔΩ τι ισχύει)!

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Εμπλέκονται πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι πραγματικά  (η χρονιά) του 1991, -και δεν είναι!

Οι ένοπλες δυνάμεις οι οποίες υπήρχαν το 1991, ουσιαστικά δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε πολύ λίγο βάθος (ρίψης), -με όρους μπέιζμπολ έχουμε έναν αδύναμο πάγκο.

Δεν μπορούμε να στρατολογήσουμε άτομα για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειλικρινά μιλώντας, έχουμε πρόβλημα με την στρατολόγηση σε όλους (τους τομείς), εκτός από την  πολεμική αεροπορία!

Αυτό είναι το Νο1 πρόβλημα. Δεν είμαστε πλέον αυτό που ήμασταν στρατιωτικά το ’91.

Νο2: -Είμαστε δομημένοι στην θεωρία να πολεμούμε έναν μεγάλο πόλεμο και, να υποστηρίζουμε έναν μικρότερο απρόβλεπτο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε καν δομημένοι για έναν μεγάλο πόλεμο. Έχουμε διαλύσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων μας σε  μάχες τα τελευταία 20 χρόνια! Μέσα από αυτούς τους άσκοπους κατοχικούς πολέμους, οι οποίοι δεν μας έκαναν καλό!

(…)

Επομένως πρέπει να διαπραγματευτούμε την λήξη του πολέμου! Πλέον υπάρχει ένα πολύ διαφορετικό σύνολο απειλών σήμερα. Διαφορετικές τεχνολογίες, διαφορετικά όπλα. Η περιοχή δεν είναι όπως ήταν 20 χρόνια πριν, 30 χρόνια πριν, 40 χρόνια πριν. Η περιοχή είναι οπλισμένη μέχρι τα δόντια και όλοι στην περιοχή παρακολουθούν το κινηματογραφικό υλικό που βγαίνει από την Γάζα, το οποίο δείχνει παιδιά που έχουν τραυματιστεί, παιδιά που ξεθάβονται από τα ερείπια.

Πρέπει να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα».

photo freepik


[ad_2]

Source link

Related posts

Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί εκ νέου την Αρμενία

aitoloakarnanianews

Το Πεντάγωνο μελετά τις επιθέσεις της Ρωσίας, της Χαμάς και του Αζερμπαϊτζάν για να βελτιώσει τα drones

aitoloakarnanianews

Τατζικιστάν: Αρνείται ότι η Ουκρανία στρατολογεί πολίτες του

Αφήστε ένα σχόλιο