AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

EuroLeague: Ο Ρούμπιο και οι τελευταίες κινήσεις των ομάδων

[ad_1]

Η προθεσμία των μεταγραφών στη EuroLeague έληξε το απόγευμα της Τετάρτης 7/2 στις 19:00 και το Gazzetta παρουσιάζει τις τελευταίες προσθήκες στα ρόστερ των ομάδων, με την επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζει.

Η 26η αγωνιστική στη regular season της EuroLeague βρίσκεται προ των πυλών, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια (8/2, 21:30) και τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (9/2, 21:15) με φόντο την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.

Οι ομάδες παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη και την πρόκριση στην postseason, είτε απευθείας με μια θέση στην πρώτη εξάδα, είτε μέσω Play-In, ολοκληρώνοντας τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις στα ρόστερ τους αφού η προθεσμία των μεταγραφών στη EuroLeague ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Το Gazzetta παρουσιάζει τις προσθήκες στα ρόστερ μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου της regular season, όταν δηλαδή έκλεισε το «παράθυρο» για μετακίνηση από μια ομάδα της EuroLeague σε άλλη.

Η κίνηση, λοιπόν, που ξεχώρισε το τελευταίο διάστημα ήταν αναμφίβολα η επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί θα παραταχθούν ενισχυμένοι ως το τέλος σεζόν 2023/24 με τον Ισπανό πρώην NBAer ο οποίος είχε αποσυρθεί προσωρινά από το μπάσκετ για λόγους ψυχικής υγείας το καλοκαίρι του 2023. Το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα όπου αγωνίστηκε από το 2009 ως το 2011, φορώντας ξανά τα μπλαουγκράνα.

Η κινητικότητα ήταν έντονη την τελευταία μέρα των μεταγραφών αφού ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρέι Τόμπκινς με συμβόλαιο ενός μήνα, με δυνατότητα ανανέωσης ως το τέλος της σεζόν. Το προηγούμενο διάστημα οι Σέρβοι έφεραν πίσω στο Βελιγράδι τον Νίκολα Τόπιτς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη EuroLeague στις 2/1 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Από ‘κει και πέρα, η Μακάμπι επισημοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 7/2 τη συμφωνία με τον άλλοτε γκαρντ του Προμηθέα Πατρών, Τζο Τόμασον. Σε μια προσθήκη προχώρησε και η Μπασκόνια που απέκτησε τον Τζόρνταν Θίοντορ στις 24 Ιανουαρίου. Ο 34χρονος γκαρντ έπαιξε στο παρελθόν στην AEK Betsson και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Γαλλία με τη Μετροπολιτάν.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Άλμπα Βερολίνου απέκτησε ως ελεύθερο τον Μάρτιν Χέρμανσον, ο οποίος ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Βαλένθια. Σε ό,τι αφορά την Αρμάνι Μιλάνο έκανε δικό της τον πρώην NBAer Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 27χρονος ψηλός Αμίν Νουά μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη για να γεμίσει τη ρακέτα της Φενέρμπαχτσε ενώ ο Λιθουανός σουτέρ Καρόλις Λουκοσιούνας είναι ξανά παίκτης της Ζαλγκίρις, υπογράφοντας ως το τέλος της σεζόν 2023-24.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Αμερικανού φόργουορντ-σέντερ Μόουζες Ράιτ τον ψηλό που κάλυψε το κενό των τραυματιών Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, υπογράφοντας εν τέλει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

[ad_2]

Source link

Related posts

Έξαλλη TikToker επειδή απολύθηκε λίγες μέρες μετά την πρόσληψη της: «Καλώς ήρθες, στον πραγματικό κόσμο» (vid)

LIVE το NBA στο Gazzetta

ΟΦΗ: Έμφαση σε κυκλοφορία και τακτική ο Μελ ενόψει Ατρόμητου

Αφήστε ένα σχόλιο