AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

F1 – Λας Βέγκας: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

[ad_1]

Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Λας Βέγκας; Ακολουθούν οι απαντήσεις…

Ο εικοστός πρώτος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το τρίτο Grand Prix στις ΗΠΑ μέσα στη χρονιά. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 50 γύροι αναμένονται με μεγάλη αγωνία. Καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγώνα σε αυτή τη διαδρομή, είναι άγνωστο το τι να περιμένουμε και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Ο Μονεγάσκος πήρε την 5η του pole position στη σεζόν και θέλει μετά από 11 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει πρώτος την καρό σημαία. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς δίπλα του θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι σε εξαιρετική φόρμα και ψάχνει ακόμη μια νίκη.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, οι κορυφαίοι συνδυασμοί έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας ελαστικών. Οι οδηγοί της Mercedes έχουν τουλάχιστον και ένα φρέσκο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών. Βέβαια, όσο πιο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο δύσκολη είναι η προθέρμανση των γομών της Pirelli, ειδικά των πιο σκληρών.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 10 και 15 για τη σκληρή γόμα ελαστικών. Το παράθυρο της δεύτερης αλλαγής είναι μεταξύ των γύρων 29 και 34, ξανά για τη σκληρή γόμα ελαστικών.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι το ένα pit-stop. Η Pirelli προτείνει τη χρήση της μεσαίας γόμας ελαστικών για το πρώτο stint, το οποίο θα έχει διάρκεια έως τον 24ο γύρο. Η αλλαγή που προτείνει είναι για τη σκληρή γόμα ελαστικών.

στρατηγικές

Το Grand Prix Λας Βέγκας θα ξεκινήσει στις 08:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 07:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media


[ad_2]

Source link

Related posts

Χιτ – Σίξερς: Χωρίς Μπάτλερ και Εμπίντ το χριστουγεννιάτικο ματς

Αθερίδης για Πρωτοψάλτη που αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τραγούδι: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα» (vid)

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Judas Priest και τον Bruce Dickinson!

Αφήστε ένα σχόλιο