AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

F1 – Φερστάπεν: «Είχε πολύ κρύο, η πίστα γλιστρούσε πολύ»

[ad_1]

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνώρισε την ήττα του στη μάχη της pole position στο Λας Βέγκας, όμως περιμένει το ρυθμό της RB19 σε συνθήκες αγώνα.

Η μάχη της pole position για το Grand Prix Λας Βέγκας δεν επεφύλαξε κάποια δραματική εξέλιξη. Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 με τον Σαρλ Λεκλέρ να σημειώνει την 23η pole position της καριέρας του.

Η Red Bull Racing βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δύσκολη διαδικασία, καθώς ο Σέρχιο Πέρεζ αποκλείστηκε από το Q2. Επιπλέον, ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στην 3η θέση στα αποτελέσματα, με τη διαφορά του από τον Λεκλέρ στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Μετά το τέλος του Q3, o Ολλανδός μίλησε στον πρώην οδηγό του Indycar, Τζέιμς Χίντσκλιφ, για τις κατατακτήριες του Λας Βέγκας: «Είχε πολύ κρύο σήμερα, η πίστα γλιστρούσε πολύ. Στα σιρκουί πόλης προσπαθείς να είσαι όσο πιο κοντά μπορείς στον τοίχο, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Ήταν διασκεδαστικές οι κατατακτήριες δοκιμές. Καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμά μας. Υστερούμε πολύ στον ένα γύρο και αυτό ήταν εμφανές στις κατατακτήριες δοκιμές. Στον αγώνα είμαστε ευγενικοί με τα ελαστικά και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας».

Αύριο, Κυριακή 19/11, ο Φερστάπεν θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση, λόγω της ποινής του Κάρλος Σάινθ. Όμως το γεγονός πως πρόκειται για τον πρώτο αγώνα στο σιρκουί αυτό, δεν του δίνει την αυτοπεποίθηση που τον βλέπουμε να έχει συνήθως.

«Ένιωσα καλά στις ελεύθερες δοκιμές και τις προσομοιώσεις αγώνα. Θα ήθελα να είχα καλύτερο ρυθμό σήμερα, αλλά οι βαθμοί δίνονται αύριο. Θα είναι σίγουρα ένας δύσκολος αγώνας. Είναι το πρώτο Grabd Prix εδώ και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αυτοκίνητα ασφαλείας, έχουμε και τη μεγάλη ευθεία… Ελπίζω να έχουμε καλή διαχείριση ελαστικών», πρόσθεσε ο Φερστάπεν.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com


[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΕΖ Ζακακίου: Λύση συνεργασίας με Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Γκριεζμάν ζητά την ανανέωσή του, «τώρα είναι η σειρά μου»

Καλαμάτα: Ανακοίνωσε τον Ελιβέντο | Gazzetta

Αφήστε ένα σχόλιο