AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

F1 Academy – Βολφ: «Είναι λυπηρό ότι μόνο ο Χάμιλτον νοιάζεται για τις γυναίκες οδηγούς»

[ad_1]

Η Γενική Διευθύντρια της F1 Academy, του πρωταθλήματος μονοθεσίων με αποκλειστική συμμετοχή γυναικών οδηγών, μίλησε για τη στήριξη που λαμβάνει από τον επτάκις πρωταθλητή της Formula 1.

Η πίστα του Όστιν, όπου διεξάγεται το Grand Prix ΗΠΑ, φιλοξενεί αυτές τις μέρες και τον έβδομο και τελευταίο γύρο της F1 Academy. Πρόκειται για το θεσμό με αποκλειστική παρουσία γυναικών στα μονοθέσια, σε μία προσπάθεια της FIA να υπάρξει μελλοντικά – έστω – μία γυναίκα οδηγός στη Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον, γνωστός για τις δράσεις του με στόχο να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες, επισκέφθηκε τα γκαράζ των ομάδων της F1 Academy και συνομίλησε με τις 15 οδηγούς. Ο επτάκις πρωταθλητής συνοδευόταν από την Σούζι Βολφ, επικεφαλής του θεσμού.

H πρώην οδηγός αγώνων με μονοθέσια και σύζυγος του επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Τότο Βολφ, μίλησε στο Sky Sports για τη στήριξη που ο Χάμιλτον παρέχει στις αγωνιζόμενες στο θεσμό. «Είναι λίγο λυπηρό ότι ο Λιούις είναι ο μοναδικός που παρέχει στήριξη και έρχεται να μας συναντήσει. Τελικά, γνωρίζει πώς είναι να είσαι μόνος σου. Άρα νιώθει μία συγγένεια με τις οδηγούς του F1 Academy. Από το 2024 θα υπάρχει στενότερη συνεργασία της F1 Academy με τη Formula 1. Οπότε περιμένω περισσότερη αλληλεπίδραση με το θεσμό της F1 από την επόμενη σεζόν, καθώς έχουν τόσο την πλατφόρμα επικοινωνίας όσο και την αναγνωρισιμότητα. Είναι κάτι που θα προσφέρει τεράστια βοήθεια στο σκοπό μας. Η F1 Academy δεν είναι ένα βραχυπρόθεσμο project. Αν θέλουμε να επιτύχει, θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμο».


[ad_2]

Source link

Related posts

Καμαρά: «Όλοι δείξαμε πως θέλαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο από το ματς»

Σβιόντεκ: Και τίτλο στα WTA Finals και επιστροφή στο Νο.1 στον κόσμο

Αντετοκούνμπο – Λίλαρντ: Δεύτερο κορυφαίο δίδυμο στο ΝΒΑ σύμφωνα με το Bleacher Report

Αφήστε ένα σχόλιο