AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

H CEMA προάγει τη συμβολή των γεωργικών μηχανημάτων στην καλλιέργεια άνθρακα

[ad_1]

Η καλλιέργεια άνθρακα ή αλλιώς ανθρακοδεσμευτική γεωργία αποτελεί ένα σύνολο πρακτικών διαχείρισης γης για την αποθήκευση άνθρακα στο έδαφος. Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκεται η δέσμευση αερίων του θερμοκηπίου στο έδαφος και στην συνέχεια η αξιοποίηση του αποθηκευμένου στο χώμα άνθρακα από τους αγρότες και μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τον ρόλο του γεωργικού τομέα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ. Η καλλιέργεια άνθρακα μπορεί να αποτελέσει σημαντική συνεισφορά, επιτρέποντας την μείωση των εκπομπών μέσω της αφαίρεσης άνθρακα, η οποία αφορά δραστηριότητες που αφαιρούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το αποθηκεύουν.

Η CEMA δεσμεύεται για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και την αποθήκευση άνθρακα στη γεωργία. Οι κατασκευαστές μηχανημάτων συνεργάζονται με τους αγρότες προκειμένου να προωθήσουν την κλιματική ουδετερότητα, και ο κλάδος έχει αναπτυχθεί και προσφέρει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων μηχανημάτων και τεχνολογιών που επιτρέπουν κλιματικά έξυπνες διαδικασίες παραγωγής στον γεωργικό τομέα.

Καθώς η δημόσια συζήτηση εντείνεται σχετικά με το μελλοντικό πλαίσιο για πιστοποιήσεις αφαίρεσης άνθρακα και καθιέρωση ενός σαφούς οδικού χάρτη της ΕΕ για τη γεωργική καλλιέργεια άνθρακα, η CEMA θα ήθελε να συνεισφέρει στη συζήτηση.

Αυτό το αφιερωμένο έγγραφο υπογραμμίζει τη θέση της CEMA και τη σημασία του να ληφθούν υπόψη ευρύτερες ευκαιρίες μείωσης του άνθρακα, περιλαμβάνοντας τη διαχείριση γης και της κτηνοτροφίας, καθώς και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Όσον αφορά τον μετρητικό προσδιορισμό βελτιώσεων της αποτελεσματικότητας του διοξειδίου του άνθρακα, η CEMA υποστηρίζει ότι οι συνοδευτικές επωφελείς επιπτώσεις που σχετίζονται με τις πρακτικές αγροτικής καλλιέργειας θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.

Η διασφάλιση αξιόπιστων μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών συνθηκών για τους ευρωπαίους αγρότες και τεχνολογίας είναι κρίσιμα για την επίτευξη συνολικής μείωσης των εκπομπών CO2 και την προαγωγή της αποθήκευσης άνθρακα.

πιστεύει επίσης ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που φέρνει καλύτερη συνδεσιμότητα, ροές δεδομένων και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων θα είναι βασικός παράγοντας για την καλλιέργεια άνθρακα.

Βρείτε την ανάλυση πατώντας εδώ

[ad_2]

Source link

Related posts

Χωρίς θεραπευτικές εναλλακτικές, μονόδρομος η χορήγηση αντιβιοτικών στα εκτρεφόμενα ζώα

Ρέστα του τσεκ 105 εκατ. μαζί με το πετρέλαιο, στο σχέδιο μέσα στο Μάρτιο

Οι δυο επιλογές για την έκδοση τιμολογίων από τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και ο τρόπος ανάρτησης στο MyData

Αφήστε ένα σχόλιο