AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Mειώσεις επιτοκίων από ΕΚΤ βλέπει η Goldman Sachs για το 2024

[ad_1]

Η αμερικανική τράπεζα επικαιροποίησε την πρόβλεψή της λίγο αφότου τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε απροσδόκητα τον Νοέμβριο στο 2,4%, πλησιάζοντας προς το στόχο της ΕΚΤ (πέριξ του 2%).

“Παρόλο που βλέπουμε σημαντικά εμπόδια για τις μειώσεις επιτοκίων πριν από το δεύτερο τρίμηνο, οι κίνδυνοι γύρω στο βασικό μας σενάριο δείχνουν σαφώς προς έναν ταχύτερο κύκλο μειώσεων εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο, ή εάν η ανάπτυξη δεν βελτιωθεί το επόμενο έτος”, έγραψαν σε σημείωμα αναλυτές της Goldman.

Όπως προαναφέρθηκε, τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν χτες έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη επιβράδυνε σε χαμηλό άνω των 2 ετών (από τον Ιούλιο του 2021) στο 2,4%, υποχωρώντας έντονα από το 2,9% του προηγούμενου μήνα, την ώρα μάλιστα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών έβλεπε μικρότερη επιβράδυνση στο 2,7%.

Πέρα από την ισχυρή πτώση του πληθωρισμού, η νέα πρόβλεψη των αναλυτών της Goldman στηρίζεται επίσης στην επικαιροποιημένη τους εκτίμηση για μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, η οποία θα επιβαρύνει ευρύτερα την ανάπτυξη της ευρωζώνης.

“Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούμε να περιμένουμε έναν σταδιακό κύκλο μειώσεων” έγραψαν, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται ακόμα πως θα βελτιωθεί το επόμενο έτος.

πηγή: capital.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για τη λειτουργία της εφαρμογής FaST στα Εcoschemes

Πηγη ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ – Έρχονται μεγάλες αλλαγές από το 2025 – Τι θα γίνει στα Βιολογικά

ΑΓΡΟΤΕΣ Πηγη: ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ!!

Αφήστε ένα σχόλιο