AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

Metoo# στο Δημόσιο: Αποζημίωση σε υπάλληλο -Ο προϊστάμενος την αποκαλούσε “π@…..να”

[ad_1]

Δημόσιο: Μία πολύ σημαντική υπόθεση παρενόχλησης πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με την υπάλληλο τελικώς να δικαιώνεται.

Ειδικότερα, μία δημόσια υπάλληλος υπουργείου κέρδισε αγωγή εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από προϊστάμενός τη!

Παρόλα αυτά ο προϊστάμενός της φαίνεται πως παρέμεινε στη θέση του επί 9 συνεχείς μήνες μετά την καταγγελία της γυναίκας και μάλιστα παρέμεινε ενώ είχε ήδη ασκηθεί ΕΔΕ για να διερευνηθεί το περιστατικό και τι ακριβώς είχε συμβεί στην υπηρεσία του, και ήταν υπεύθυνος για να την αξιολογήσει!

Καθώς αυτός ο άνδρας παρέμεινε στη θέση του, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζήτησε να κατηγορηθεί ο άνδρας για σεξουαλική παρενόχληση και να αποζημιωθεί η ίδια για ηθική βλάβη.

Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.0000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τελικώς κατάφερε να της επιδικαστούν 6.000 ευρώ.

Σημειώνεται δε πως, δεν αναγνωρίστηκε η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η προσβολή της προσωπικότητάς της.

Η εργαζόμενη υποστήριξε ότι ο καταγγελλόμενος σε καθημερινή βάση επί τρία χρόνια προσέβαλλε την προσωπικότητά της προσφωνώντας τη με εκφράσεις απολύτως ανάρμοστες για τον εργασιακό χώρο, χωρίς εκείνη ουδέποτε να έχει συναινέσει σε αυτό. «Μωρό μου», «αγάπη μου», «μπέμπα», ακόμη και «πουτ@@@@α» ήταν, όπως ανέφερε, κάποιες από τις λέξεις που χρησιμοποιούσε για εκείνη, αλλά δεν έμενε μόνο σε αυτά.

Στην καταγγελία και αγωγή της ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο άνδρας, την προσέβαλλε χρησιμοποιώντας άσεμνες λέξεις, χαρακτηρισμούς και βρισιές, επίμονα ζητούσε να βγουν έξω μαζί και επικαλούνταν το πολύ υψηλό του επίπεδο και τη θέση του.

Επίσης, μιλούσε υποτιμητικά για την δική του σύζυγο, ενώ όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα ο υπάλληλος της ζήτησε ακόμα και να παντρευτούν με την ίδια να αρνείται την πρότασή του!

Σε ανύποπτο χρόνο πλησιάζοντάς την, την ρωτούσε: “Ενα φιλί θα μου δώσεις;” και χρησιμοποιούσε ατάκες όπως: «Δεν κατάλαβες καλά, είσαι σε αυτή τη θέση για να κάνεις ό,τι θέλω εγώ». Μάλιστα πήγαινε στο γραφείο της προσπαθούσε να της κάνει μασάζ.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρει το protothema.gr, εκδόθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (18394/2023, 29ο Τμήμα Μονομελές) και παρότι δεν είναι η μόνη στο είδος της, έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς δείχνει τον τρόπο σε εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να αξιώνουν αποζημίωση σε περίπτωση που έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές ή ακόμη και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασία τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δημόσιο: Απεργία στις 17 Απρίλη χωρίς την …ΑΔΕΔΥ -Ποιοι συμμετέχουν

Καταγγελία: Παρακράτηση 30 ευρώ από μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Κόμβος επιδόσεων ΟΤΑ: Ποια στοιχεία θα διατίθενται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου

Αφήστε ένα σχόλιο