AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

MotoGP: H Gresini παρουσίασε τα χρώματα του 2024 για την πρώτη σεζόν του Μαρκ Μάρκεθ

[ad_1]

Η Gresini Racing ανακοίνωσε τα χρώματα με τα οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα MotoGP του 2024, σηματοδοτώντας την πρώτη χρονιά του Marc Marquez με μοτοσυκλέτα Ducati.

Για πρώτη φορά από το 2013, όταν ανέβηκε στην κατηγορία MotoGP, ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ ξεκινάει μια νέα σεζόν σε άλλη ομάδα από τη Honda, με την οποία είχε συνδεθεί για μεγάλο μέρος της καριέρας του. Μετά από μια δύσκολη σεζόν το 2023, καθώς η Honda δεν κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστική απόδοση, ο Μάρκεθ αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του με το HRC ένα χρόνο νωρίτερα και να υπογράψει με την Gresini Ducati.

Η μεταγραφή του προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις από τη στιγμή που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η πρώτη του δοκιμή με τη Ducati στη Βαλένθια τον Νοέμβριο προσέλκυσε επίσης μεγάλη προσοχή. Ο Μάρκεθ ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην τέταρτη θέση, μόλις 0,171 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο χρόνο, αλλά λόγω συμβατικών δεσμεύσεων δεν επιτράπηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά τη δοκιμή. Αργότερα, υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντιμετώπιση προβλήματος με τον μυϊκό πόνο στο χέρι, ένα θέμα που τον ταλαιπωρούσε κατά το δεύτερο μισό της σεζόν.

Κατά την επίσημη εκδήλωση παρουσίασης στο Riccione της Ιταλίας, η Gresini αποκάλυψε τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί το 2024, διατηρώντας μια εμφάνιση παρόμοια με την περασμένη χρονιά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Μάρκεθ μπορεί πλέον να μιλά δημόσια για την αλλαγή του από τη Honda στη Ducati. Σε συνέντευξή του στο DAZN νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μάρκεθ δήλωσε ότι προσαρμόστηκε πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενε στη Ducati κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής.

Ο Μάρκεθ δεν κατάφερε να φέρει κανέναν από τους βασικούς τεχνικούς του από τη Honda στη Gresini, παρά μόνο τον τεχνικό ελαστικών Χάβι Ορτίθ, και θα έχει δίπλα του ως crew chief ton Φράνκι Καρκέντι, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει με τους Τζοάν Μιρι και Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο. Για πρώτη φορά από το 2020 στην ομάδα της Honda, ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι τρέχει στην ίδια ομάδα με τον νεότερο αδερφό του, τον Άλεξ Μάρκεθ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ισραήλ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς το νοσοκομείο στη Γάζα»

Ντουέιν Μπέικον: «Συνεχίζει στην Κίνα»

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Οι δέκα ημερομηνίες – σταθμοί στη ζωή του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αφήστε ένα σχόλιο