AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Pfizer Hellas: Κινητοποίηση για μη απόλυση εργαζομένου

[ad_1]

«Οριστική ανάκληση της απόλυσης και επιστροφή του συναδέλφου μας στην εργασία του στην “PFIZER”», απαιτούν με ανακοινώσεις τους, η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Pfizer Hellas».

Πριν λίγες ημέρες, σημειώνει η Ομοσπονδία Φαρμάκου, «η πολυεθνική “PFIZER” προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου από τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος επί 13 χρόνια εργαζόταν στο τμήμα των υπηρεσιών των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων της πολυεθνικής και μάλιστα ως ενοικιαζόμενος από άλλη, εργολαβική εταιρεία».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «ο πολυεθνικός κολοσσός του φαρμάκου που ακούει στο όνομα “PFIZER”, με τα δισεκατομμύρια των εσόδων -100 δισ. το 2022- και των κερδών, με την τεράστια “επιτυχία” των εμβολίων κατά του κορονοϊού, με τη μεγάλη προβολή του “καινοτόμου, επιστημονικού και ανθρωπιστικού” του έργου, απασχολεί στην Ελλάδα δεκάδες εργαζόμενους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την απαράδεκτη σχέση του “συνεργάτη” ή του “ενοικιαζόμενου”, με εξάμηνες και ετήσιες συμβάσεις που ανανεώνονται για 10-14 χρόνια!».

Και σα να μην έφτανε αυτό, επισημαίνει η Ομοσπονδία, «προχωρά σε απολύσεις, όπως του συγκεκριμένου συναδέλφου, πιο πριν μιας εργαζόμενης από την καθαριότητα, ταυτόχρονα με μείωση ωραρίου στην καθαριότητα, στο πλαίσιο των περικοπών λειτουργικών εξόδων 3,5 δισ. που ανακοίνωσε παγκοσμίως.  Αδιάσειστη απόδειξη ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν χορταίνει με τίποτα και φορτώνει στις πλάτες των εργαζόμενων κέρδη, ζημιές, απώλειες, ακόμα και την απόκλιση της εκτιμώμενης κερδοφορίας από την πραγματική, αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει τώρα στην “PFIZER”!».

Αναφέρει πως «με την πίεση του επιχειρησιακού σωματείου-μέλους της ΟΕΦΣΕΕ, ο απολυμένος συνάδελφος ενημερώθηκε ότι παραμένει στην εργολαβική εταιρεία και βρίσκεται σε αναμονή για το επόμενο διάστημα».

Σημειώνει πως «κανένας ελιγμός, όμως, δεν μπορεί να “χρυσώσει το χάπι” για τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, για την κλαδική μας Ομοσπονδία, ούτε να αναιρέσει την αντεργατική συμπεριφορά της “PFIZER” που εφαρμόζει όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τελικά απολύει, αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις στην εργοδοσία προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας».

Η Ομοσπονδία και το Σωματείο Εργαζομένων στην «PFIZER» απαιτεί:

  • Οριστική ανάκληση της απόλυσης και επιστροφή του συναδέλφου μας στην εργασία του.
  • Ίδιες παροχές για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας.
  • Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων. Όλοι οι εργαζόμενοι στην «PFIZER» να έχουν και σύμβαση «PFIZER».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο επιχειρησιακό σωματείο και στην Ομοσπονδία μας, να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν!», καταλήγει η Ομοσπονδία Φαρμάκου.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΣΕΠ 1Κ/2024 !!! ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2024- VOUCHER ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!!!

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια τον Νοέμβριο

Εργαζόμενοι κατά Βακάκη: Δίνει μισθούς πείνας, μοιράζεται κέρδη 83,6 εκατ. ευρώ και θέλει επταήμερα

Αφήστε ένα σχόλιο