ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Καλαμάρια γεμιστά, με ούζο νηστίσιμα | Συνταγές

Μια εύκολη συνταγή, για τρυφερά και μεθυσμένα καλαμαράκια, γεμιστά με μια λευκή  αρωματική σάλτσα, με βάση το ούζο. Τα μυρωδικά δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και επιπλέον άρωμα, τόσο όσο για να απολαύσετε ένα πιάτο που παρά την απλότητά του, είναι ιδανικό ειδικά σε περίοδο … γκουρμέ νηστείας.

Υλικά συνταγής

  • 12 καλαμάρια (μικρά ή μεσαία)
  • Για τη γέμιση:
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. μυρώνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 ml ούζο
  • 3 κ.σ. πλιγούρι
  • Για το ταψί:
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml ούζο
  • 50 ml νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά κοντά κλωναράκια άνιθου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια αφαιρώντας το σκούρο δέρμα τους από το σώμα. Διαχωρίζετε το κεφάλι από τα πλοκάμια και αφαιρείτε το μικρό σκληρό τμήμα που βρίσκεται στη βάση των πλοκαμιών. Τα πλένετε, τα στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 6 υλικά της γέμισης μαζί με τα πλοκάμια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τη γέμιση να ενσωματωθούν τα υλικά. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε με το μείγμα το σώμα των καλαμαριών και κλείνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο ένα πυρέξ και τοποθετείτε τα γεμιστά καλαμάρια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και το ούζο, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.  (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με τον φούρνο και το μέγεθος των καλαμαριών).
  4. Για το σερβίρισμα: Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε 2-3 καλαμάρια γεμιστά (ανάλογα και με το μέγεθος) σε κάθε πιάτο. Γαρνίρετε με μερικά κοντά κλωναράκια άνιθου και σερβίρετε.

κλιυτρ

pandespani.com

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά, με ούζο νηστίσιμα

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Κοτόπουλο Cordon Bleu με σος μουστάρδας | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πώς να φτιάξεις τον καφέ που τρελάθηκαν να ψάχνουν στη Google

aitoloakarnanianews.gr

Αλευρόπιτα με φέτα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Φέτα με σουσάμι και μέλι (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Χαλβάς πορτοκαλένιος με σιμιγδάλι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο