AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Οικονόμου: «Υπάρχει πλήθος στοιχείων, μπορεί να υπάρχουν υποκινητές που δεν φανταζόμαστε» (vid)

[ad_1]

Για τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για το θέμα της οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε αρχικά: «Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται κάθε φορά στις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, έχουμε κάνει πράγματα στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, θα ήταν άδικο και μηδενιστικό να πούμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Βρίσκονται άνθρωποι φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, επειδή τους συνέλαβε η αστυνομία, έχει εργαλεία η αστυνομία που μπορεί να συλλαμβάνει. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε την δράση μας σ’ αυτό το κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού που ζούμε, διότι είναι συνεπακόλουθο μιας τεράστιας κουλτούρας βίας που υπάρχει, είτε διότι χρειάζονται ενίσχυση τα μέτρα και καλύτερη εφαρμογή, είτε διότι εξακολουθούν να βρίσκουν ηθική και υλική υποστήριξη από κύκλους τους οποίους οφείλουμε με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε μεταξύ άλλων: «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με σειρά παραβατικών συμπεριφορών που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα… Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία στα γήπεδα»

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων και το κατά πόσον οι αστυνομικοί θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «σε ένα γεγονός που υπάρχουν 30.000-40.000 άνθρωποι δεν μπορεί να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία… Χρειάζεται να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η Αστυνομία θα κάνει καλά την δουλειά της. Η δίμηνη προθεσμία δόθηκε “προθεσμία” με κεκλεισμένων των θυρών δόθηκε για φροντίσουν οι ΠΑΕ να εφαρμοστούν πράγματα τα οποία είναι ψηφισμένα».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, κυρίως μετά από τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη και το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν τηρηθεί, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η Αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Για την βία εκτός γηπέδων και την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να πω πολλά για την συνέντευξη την σημερινή και για την ντροπιαστική ανακοίνωση την ημέρα που χτυπήθηκε ο αστυνομικός. Θα μπορούσα μόνο να πω ότι αυτού του τύπου οι αντιδράσεις βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με την κοινή λογική, με το περί δικαίου αίσθημα και με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες της αστυνομίας, από τις ανακρίσεις, από την δικογραφία και από όσα θα έρθουν στην επιφάνεια από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τον χώρο εκείνο».

Συμπλήρωσε πως χάρη στην επιλογή της Αστυνομίας για μαζική προσαγωγή, «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα. Όλα θα αξιοποιηθούν. Την ώρα που έχουμε αφιονισμένους χούλιγκαν, αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί κανείς να προσπαθεί να δώσει οποιοδήποτε ηθικό, ιδεολογικό, οπαδικό έρεισμα-δικαιολογία σ’ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις ενέργειες. Είναι απαράδεκτο».

[ad_2]

Source link

Related posts

Νίκος Παππάς για Κασσελάκη: «Είχα συνομιλία μαζί του, τα συστημικά Μέσα προσπαθούν να απομυθοποιήσουν έναν άνθρωπο “φρέσκο”» (vid)

Προμηθέας-Κολοσσός 84-79: Το έκανε ντέρμπι (vid)

Mε αυτή την «χάρτινη» ανασταλτική λειτουργία δεν πάει πουθενά ο Παναθηναϊκός! | Blog – Νίκος Αθανασίου

Αφήστε ένα σχόλιο