AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Ρέντη: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 31χρονο αστυνομικό – Του διέκοψαν τα κατασταλτικά – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

Ρέντη: Συνεχίζει να δίνει μάχη για την ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

Κρίσιμες θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του εξέδωσε το γενικό κρατικό Νίκαιας.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες».

Βγάζουν τον αστυνομικό από την καταστολή – Κρίσιμη μέρα η αυριανή

Παράλληλα, οι γιατροί αναμένεται να βγάλουν από την καταστολή τον αστυνομικό που δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο αστυνομικός παραμένει σε καταστολή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και αύριο οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Yπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μόλυνση στο υπόλοιπο σώμα του.

Σημειώνεται πως ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», με έναν 18χρονο να έχει ομολογήσει την πράξη του ενώ οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια ταυτοποίησης όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονική επιδρομή.

Έρχονται συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη

Την ώρα που ο 18χρονος συλληφθέντας ζήτησε να μπει ξανά σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το ποιοι οργάνωσαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο αρχηγός των επεισοδίων έχει γενειάδα και τον ξέρει η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο υπαρχηγός, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, είναι έγκλειστος σε φυλακές και από εκεί φαίνεται να κινεί τα νήματα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε 40 ακόμη άτομα που εμπλέκονται στη συμμορία που προκάλεσε τα επεισόδια και γι’ αυτό οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε συλλήψεις από τις αρχές του νέου έτους.

Γιατί ζήτησε να μπει ξανά σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ο 18χρονος

Στο μεταξύ, ένα νέο αίτημα, ώστε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, υπέβαλε ο 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

Είναι η δεύτερη φορά που υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα ο 18χρονος, καθώς το πρώτο είχε απορριφθεί από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Αυτή τη φορά η πλευρά του κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα στο ΥΔΕΖΙ, για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, που έχει να κάνει με την αθλητική βίας στα γήπεδα.

Μαζί με τον 18χρονο υπέβαλαν αίτημα να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ακόμα τρία άτομα, τα οποία δεν ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη, αλλά υποστηρίζουν ότι έχουν πληροφορίες για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα κριθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι αναφέρει το νομοθετικό πλαίσιο για ένταξη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα, καθορίζεται από το άρθρο 218 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (νόμος 4620/2019) που ισχύει από 12.11.2021 και αναφέρει:

1. Κατά την ποινική διαδικασία για τις πράξεις της συγκρότησης ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση της παρ. 1 του άρθρου 187 ΠΚ ή σε τρομοκρατική οργάνωση της παρ. 2 του άρθρου 187Α ΠΚ και για συναφείς πράξεις, μπορεί να λαμβάνονται μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό των ουσιωδών μαρτύρων, των προσώπων που κατά το άρθρο 187Γ ΠΚ βοηθούν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων ή των οικείων τους.

2. Κατά την ποινική διαδικασία για τις αξιόποινες πράξεις εμπορίας ανθρώπων κατά τα άρθρα 323Α και 348 παρ. 2 ΠΚ, καθώς και για τις αξιόποινες πράξεις της παράνομης διακίνησης μεταναστών κατά τα άρθρα 29 παρ. 5 και 6 και 30 του ν. 4251/2014 (Α΄ 80), μπορεί να λαμβάνονται μέτρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 για την αποτελεσματική προστασία από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό του θύματος αυτών των πράξεων, όπως αυτό χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. ι΄ και ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4251/2014 (Α΄ 80), των οικείων του θύματος ή των ουσιωδών μαρτύρων, ακόμη και όταν οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις δεν έχει τελεσθεί στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 187 παρ. 1 ΠΚ.

3. Σε υποθέσεις σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 159, 159Α και 235 έως 237Α ΠΚ, ακόμα κι αν δεν τελέσθηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, είναι δυνατόν να παρέχεται στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος κατ’ άρθρο 47, στους ιδιώτες κατ’ άρθρο 255 και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο συμβάλλει ουσιωδώς στην αποκάλυψη των ως άνω αξιοποίνων πράξεων ή, εφόσον τούτο κρίνεται αναγκαίο, και στους οικείους των προαναφερθέντων προσώπων, η προβλεπόμενη στην παρ. 4 προστασία από πιθανολογούμενες πράξεις εκφοβισμού ή αντεκδίκησης.

4. Μέτρα προστασίας είναι η φύλαξη με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της αστυνομίας, η κατάθεση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής και οπτικής ή μόνο ηχητικής μετάδοσής της, η μη αναγραφή στην έκθεση εξέτασης του ονόματος, του τόπου γέννησης, κατοικίας και εργασίας, του επαγγέλματος και της ηλικίας του, που διατάσσονται με αιτιολογημένη διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών, η μεταβολή των στοιχείων ταυτότητας, η μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα, καθώς και η μετάθεση ή μετάταξη ή απόσπαση για αόριστο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα ανάκλησής της, των δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίζονται κατά παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Η υπουργική απόφαση μπορεί να προβλέπει τη μη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και άλλους τρόπους διασφάλισης της μυστικότητας της πράξης. Τα μέτρα προστασίας λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλειά του μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή δεν συνεργάζεται για την επιτυχία τους.

5. Κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο ο μάρτυρας του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, καλείται με το όνομα που αναφέρεται στην έκθεση εξέτασής του. Το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την αποκάλυψη του πραγματικού ονόματος του μάρτυρα, αν τούτο ζητηθεί από τον εισαγγελέα ή από ένα διάδικο ή και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο μπορεί να διατάξει όσα ορίζονται στο άρθρο 354.

6. Αν δεν έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία ταυτότητας του μάρτυρα, μόνη η κατάθεσή του δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορουμένου.

Σχετικές ειδήσεις


[ad_2]

Source link

Related posts

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική: Κατασχέθηκαν όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια – Newsbomb – Ειδησεις

Μεσολόγγι: Και δεύτερο άτομο στο μικροσκόπιο των Αρχών για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη – Newsbomb – Ειδησεις

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώθηκε» ο διοικητής του ΑΤ – Αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες ο αστυνομικός

Αφήστε ένα σχόλιο