AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Τα δωρεάν του Φεβρουαρίου

[ad_1]

Πάει ο Γενάρης, μας χαιρέτησε φέρνοντας (και παίρνοντας) μαζί του αμέτρητα resolutions για τη νέα χρονιά. Στη θέση του ήρθε ο Φλεβάρης ο οποίος θα γράψει 29 μέρες καθότι το 2024 είναι δίσεκτο κάνοντας τους προληπτικούς να βγάζουν σπυράκια αφού στο προηγούμενο δίσεκτο -το 2020 ντε- μας έκατσε μια πανδημία. Εμείς παρόλα αυτά αισιοδοξούμε και παίρνουμε τους δρόμους για να το ζήσουμε πολιτιστικά με ταινίες, θέατρα και συναυλίες. Κι αν το ταμείον είναι μείον, μην ανησυχείς καθόλου, καθώς ο Φλεβάρης κερνά μπόλικες δωρεάν μα πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Αthens Iran Festival στο Studio New Star Art

1-6 Φεβρουαρίου

Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν διοργανώνεται στο Studio New Star Art Cinema το 1ο Athens – Iran Festival, παρουσιάζοντας ταινίες από το Ιράν σε Α’ προβολή για την Ελλάδα, από την 1η έως την 6η Φεβρουαρίου του 2024.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 με την παρουσία του Αξιότιμου πρέσβη του Ιράν, του Μορφωτικού Συμβούλου της Ιρανικής πρεσβείας και προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.

Πρόγραμμα:

• 1-Henas – 2022 (1/2 – 19:00 – 21:00)

Σκηνοθέτης: Hossein Darabi

• 2-Τρελό Κάστρο – 2015 (2/2 – 19:00 – 21:00)

Σκηνοθέτης: Abolhassan Davoodi

• 3-Η ρομαντική ιστορία του Εμάντ και της Τούμπα – 2021 (3/2 – 19:00 – 21:00)

Σκηνοθέτης: Kaveh Sabbaghzade

• 4-Η τάφρος νούμερο 143 – 2014 (4/2 – 19:00 – 21:00 )

Σκηνοθέτης: Narges Abyar

• 5-Ο Σωματοφύλακας – 2016 (5/2 – 19:00 – 21:00 )

Σκηνοθέτης: Ebrahim Hatamikia

• 6-Πισίνα ζωγραφικής – 2013 (6/2 – 19:00 – 21:00)

Σκηνοθέτης: Maziar Miri

Προβολή του ντοκιμαντέρ: “Dambusters – The start of the riverlution” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

2 Φεβρουαρίου

Το MedINA (Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο) μας πηγαίνει σινεμά και, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το ντοκιμαντέρ Dambusters – The Start Of The Riverlution.

Έχοντας ήδη μαγέψει το κοινό σε 17 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την απομάκρυνση τεχνητών εμποδίων από τους ποταμούς της Ευρώπης.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Francisco Campos-Lopez Benyunes ακολουθεί το ταξίδι της Ισπανίδας μηχανικού Pao Fernández Garrido σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η οποία προσπαθεί να μάθει γιατί απομακρύνονται τα φράγματα από τα ποτάμια και ποιοι είναι οι “ήρωες” των ποταμών που κρύβονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες κατεδάφισης εμποδίων. Ετοιμάσου για ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των “ελεύθερων” ποταμών!

Ρεσιτάλ Πιάνου του Κωνσταντίνου Λιανού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

10 Φεβρουαρίου

Με ένα κατανυκτικό όσο και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα J. S. Bach, F. Chopin, L. v. Beethoven, M. Balakirev, R. Schumann και F. Liszt, ο Κωνσταντίνος Λιάνος ετοιμάζει μια σπουδαία πιανιστική βραδιά.

Ο Κωνσταντίνος Λιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, ξεχωρίζοντας αμέσως για την ιδιαίτερη μουσική του αντίληψη αλλά και το πηγαίο μουσικό του ταλέντο. Τον Ιούνιο του 2023 έλαβε το δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο) με καθηγήτρια την διακεκριμένη σολίστ Έλενα Χριστοδούλου από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο – Ωδείο Αthenaeum. 

“Γλυκεία ευδαιμονία”: Έρως και ενηλικίωση στη Γερμανία των μεγάλων συνθετών στο Ωδείο Αθηνών

14 Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακουστούν, έργα των Franz Schubert, Carl Michael Ziehrer, Richard Wagner, Jan Gall, Hugo Wolf, Richard Strauss, Norbert Schulze. Στο πιάνο θα βρεθεί η Χαρά Ιακωβίδου. Παράλληλα θα υπάρξουν ακούσματα από το μυθιστόρημα της Μαρίνας Πετσάλη: «Δεν ήταν μέθη», παρουσία των Νίκου Αλιβιζάτου, Λίνας Νικολακοπούλου, Φώτη Παπαθανασίου αλλά και της συγγραφέως.

Συναυλία του Duo Sirius των Diogo João και Márcio Silva στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

17 Φεβρουαρίου

Οι Πορτογάλοι κιθαριστές Diogo João και Márcio Silva συγκροτούν το Duo Sirius, ένα δυναμικό ντουέτο που διαγράφει λαμπρή πορεία σε διαγωνισμούς και αίθουσες συναυλιών.

Οι δύο μουσικοί γνωρίστηκαν το 2015 κατά τη διάρκεια των σπουδών τους με καθηγητή τον Dejan Ivanović στο Πανεπιστήμιο της Έβορα. Από την ίδρυση του συνόλου (2018) έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες και έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπως Young Guitar Masters Paredes, Guimarães International Guitar Festival, Lagoa International Guitar Festival, International Music Festival of Paços de Brandão και Festival Jovens Músicos κ.ά.. Επίσης έχουν δώσει συναυλίες σε απευθείας μετάδοση στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό κλασικής μουσικής Antena 2.

Παρουσίαση του δίσκου Μύρρα στο Goethe Institut

23 Φεβρουαρίου

Ο Τάσος Κοφοδήμος και η Υβόννη Μέλισσα παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο με τίτλο “Μύρρα” στο Goethe Institut στην Αθήνα.

Ο δίσκος αποτελεί το original soundtrack της performance χορού “ΑνΤΙ”, η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές τον Νοέμβρη του 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής δημιουργήθηκε στις πρόβες μέσα από αυτοσχεδιασμούς, διάδραση με τη χορογραφία αλλά και επιρροές από τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την ψυχανάλυση, πάντα έχοντας ως αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Κεντρικός άξονας της παράστασης, εξάλλου, ήταν η ταφή του νεκρού Πολυνείκη, κι έτσι η μουσική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περιγράφει τον εσωτερικό κόσμο της Αντιγόνης.

Την παρουσίαση πλαισιώνουν μουσικά οι: Τάσος Κοφοδήμος – λαούτο, Υβόννη Μέλισσα – βιολί, Θοδωρής Σιούτης – βιολί, Δάφνη Μέγγου – κλαρινέτο, Σάκης Πολύζος – κοντραμπάσο.


[ad_2]

Source link

Related posts

Πόσα εκατομμύρια κατσίκες ζουν στην Ελλάδα; Θα εκπλαγείς…

Γίνομαι νονός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν γίνει νονός

5+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε στα ντουλάπια της κουζίνας

Αφήστε ένα σχόλιο