AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Όχι Κώστα Καραγκούνη στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προτίθεται να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης εντός των επόμενων ημερών, ανοίγοντας επίσημα πλέον το θέμα και βάζοντας τέλος στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μεταθέτει επ’ αόριστον, την εν λόγω κοινωνική μεταρρύθμιση.

Το βήμα που αναμένεται να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκίνηση του διαλόγου, τοποθετούμενος για τις προθέσεις και τις στοχεύσεις του επί του φλέγοντος ζητήματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιθανότατα θα είναι η συνέντευξη που αναμένεται να παραχωρήσει την Τετάρτη στην κρατική τηλεόραση. Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν θα θέσει χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού, είναι να βάλει το πλαίσιο της συζήτησης που θα οδηγήσει, μετά από δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης. Ειδικό βάρος στη δημόσια συζήτηση αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, το οποίο φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο “αγκάθι” για τους αντιδρώντες. Κρίσιμο κρίνεται όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη να διαχωριστεί το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, το οποίο περιλαμβάνει την αναγνώριση των παιδιών σε ομόφυλες σχέσεις και την υιοθεσία, από το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που περιλαμβάνει και την παρένθετη μητρότητα.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εξηγήσει στην κοινωνία τι πρόκειται να προωθηθεί, τις αναγκαιότητες που το επιβάλλουν, αλλά και να άρει τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώνονται από μερίδα της κοινωνίας, είτε συντεταγμένα από τους κόλπους της Εκκλησίας, είτε από μερίδα γαλάζιων στελεχών που φαίνονται αποφασισμένα να φτάσουν την σύγκρουση στα άκρα.

Ποια «γαλάζια» στελέχη θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Αντίθετοι είναι βουλευτές που ανήκουν είτε στην Καραμανλική, είτε στη Σαμαρική πτέρυγα (σ.σ. με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό -που είναι στο απυρόβλητο- να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο). Μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του, στην «Καθημερινή», ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τον νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας». Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”…».

«Πρώτος και καλύτερος» ο Μ. Βορίδης, ο οποίος επιμένει ότι «ισχύουν οι θέσεις μου» και μάλιστα έθεσε και θέμα παραίτησης αν επιβληθεί ξεκάθαρα κομματική πειθαρχία.

Ένας ακόμη από τους βουλευτές που εκφράζει σθεναρά την αντίθεσή του είναι και ο Θάνος Πλεύρης, o oποίος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να καταψηφίσει και ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει αναφέρει ότι «ο γάμος συνεπάγεται με την τεκνοθεσία που εγώ είμαι αντίθετος».

Αρνητικός είναι και ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, απέναντι στην ψηφοφορία όταν έρθει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Κατηγορηματικά αντίθετος είναι και ο (σαμαρικός) Μπάμπης Αθανασίου, ο οποίος επιφυλάχθηκε για το νομοσχέδιο, εγείροντας το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Σκληρή είναι και η στάση του βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου (πτέρυγα Καραμανλή), ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και ομονόησαν αρνητικά για το νομοθέτημα. Ο μητροπολίτης Λαρίσης μάλιστα, συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για το σθένος του να ξεκαθαρίσει εξ αρχής και δημοσίως την θέση του, η οποία –όπως είπε -εδράζεται σε στέρεη επιχειρηματολογία.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών έχει εκφράσει και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, διαφωνώντας πλήρως με το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Τέλος η «γαλάζια» βουλευτής Άννα Καραμανλή, φαίνεται επίσης αποφασισμένη να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

aftodioikisi.gr

Related posts

Εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού πολιτιστικής διαδρομής/ένα ξεχασμένο μονοπάτι που ενώνει την Καλλιθέα Αιτ/νίας με τον Προυσό

aitoloakarnanianews

 «ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» στο Δη.Πε.Θε.Αγρινίου από 3-18/2

aitoloakarnanianews

Η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου με οδύνη αποχαιρετά ένα δικό της άνθρωπο, το Γιάννη Σκαβάρα!

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο