AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Άγγελος Συρίγος: Ο στρατός του Ισραήλ θα επικρατήσει! Μεγαλο ζήτημα οι άμαχοι και η επόμενη μέρα

[ad_1]

Άγγελος Συρίγος: Ο παρατεταμμένος αποκλεισμός συνιστά έγκλημα πολέμου! Ο στρατός του Ισραήλ θα επικρατήσει! Μεγαλο ζήτημα οι άμαχοι και η επόμενη μέρα. Συζητήσεις όχι ξεπούλημα με την Τουρκία.

Ένας μήνας πολεμικών συγκρούσεων στο Ισραήλ και είμαστε ακόμη στην αρχή, τονίζει στον star fm και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Όσο μένει αμέτοχο το Ιράν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της γενικότερης ανάφλεξης, ενώ η λύση στο Μεσανατολικό παραμένει άλυτος γρίφος για τον κύριο Συρίγο, αναφορικά με την προοπτική των δυο κρατών.

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτιμά ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από την αντιδυτική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Μεσανατολικό και ξεκαθαρίζει, ότι με την Τουρκία συζητάμε, δεν ξεπουλάμε. Παίρνουμε τα μέτρα μας, έχουν δώσει τα μηνύματά μας και κρατάμε μακριά από επιβουλεύσεις τον κακό μας γείτονα.

Έφερε ως παράδειγμα την κρίση το 1987, που παραλίγο να οδηγηθούμε σε σύρραξη, από αμοιβαίες παρανοήσεις και από τις δυο πλευρές. Το πιο σημαντικό για το Ισραήλ είναι ότι η γειτονιά του ξαναγίνεται αφιλόξενη ή και εχθρική. Μοναδική διέξοδος ασφαλείας είναι ο διάδρομος που προσφέρουν Κύπρος και Ελλάδα προς την Ευρώπη. Μια στρατηγική σχέση μεταξύ δύο κρατών παραμένει απόλυτη προτεραιότητα και δεν υποβαθμίζεται από τυχόν βελτίωση των σχέσεων με άλλα ανταγωνιστικά κράτη.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τη ΝΔ με μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τις παρελάσεις

«Το τουρκικό casus belli φαίνεται ότι είναι πολύ βολικό για κάποιους στην Αθήνα»! Γ.Ανθρακεύς

«Η επέκταση του πολέμου είναι αναπόφευκτη», λέει το Ιράν

Αφήστε ένα σχόλιο