AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπαν οι ψυχίατροι για τον 39χρονο – «Παίζει θέατρο», ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής

[ad_1]

Σε βαθιά καταστολή στη εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Αττικόν» νοσηλεύεται ο 39χρονος που δολοφόνησε τη σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στο κελί του το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τις επόμενες ώρες θα γίνουν από τους γιατρούς εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν δημιουργήθηκαν προβλήματα στον οργανισμό του και σε ποιο βαθμό.

Πώς έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον δολοφόνο να επιχειρεί να αυτοκτονήσει μέσα στην τουαλέτα του κελιού του που βρίσκεται στην πέμπτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι φύλακες τον εντόπισαν στις 12.25.

«Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε στηρίξει σε βίδα. Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού», ανέφερε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού.

«Χθες (σ.σ. το Σάββατο) εφημέρευε το Αττικό νοσοκομείο, 1 η ώρα τα μεσάνυχτα ήρθε ο 39χρονος φερόμενος ως δολοφόνος, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μεγάλη μάχη να τον σώσουν, να τον παραδώσουν υγιή στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα ζήσει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο 39χρονος, σύμφωνα και με την οδηγία που είχε δοθεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αποκαλύπτει το MEGA, βρισκόταν υπό αυστηρή επιτήρηση, καθώς προβλεπόταν κάθε 20 λεπτά έλεγχος του κελιού του, όπου βρισκόταν με τρεις ακόμη κρατούμενους, ενώ το κελί δεν άνοιγε ούτε κατά τη διανομή του φαγητού.

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων της φυλακής

Ο 39χρονος εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Και οι δύο έκριναν ότι δεν χρειαζόταν να γίνει άμεσα η μεταγωγή του στο Ψυχιατρείο των φυλακών.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος ψυχίατρος που είδε τον 39χρονο την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, που προφυλακίστηκε σημείωσε: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας. Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Το Σάββατο τον 39χρονο εξέτασε δεύτερος ψυχίατρος, στη γνωμάτευση του οποίου αναφέρεται: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών.

Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

ieidisis.gr

Related posts

Ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου το «Καλάθι των Χριστουγέννων» -Τα 5 προϊόντα που έχουν «κλειδώσει»

aitoloakarnanianews

Τροχαίο με τραυματισμό στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

aitoloakarnanianews

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο