AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

«Άμα είσαι δεξιά κουλή θα σου φταίει και η φτωχιά χοντρή»

[ad_1]

Η απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το μεγάλο λαϊκό σουξέ «Πάμε στον Άδωνη για καφέ» που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στα social media. Όλα ξεκίνησαν από την εμφάνιση της γνωστής τραγουδίστριας στο Θέατρο Παλλάς το βράδυ της Τρίτης 14 Νοέμβρη, όταν κι επέλεξε να πει τους στίχους του τραγουδιού χωρίς τη λέξη «χοντρή» καταδικάζοντας το body shaming.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε μάλιστα σχολιάσει την απόφαση της κ. Πρωτοψάλτη κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από δημοσιογράφους λέγοντας ότι: «θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών, έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κ.λπ. Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει».

Πέρα από τις δηλώσεις του, ο κ. Κραουνάκης είχε κάνει και μια ανάρτηση επί του θέματος στην οποία έγραψε πως: ότι αναλύουν καθηγητές πανεπιστημιακοί το σημαίνον και το σημαινόμενο της χοντρής νευρικιάς του Αδώνιδος! Υπεράνω πάσης προσδοκίας», ενώ επανήλθε στο θέμα λέγοντας πως: «το θέμα είναι ότι σε μία στιγμή που καίγεται η Παλαιστίνη ασχολείται όλο το “σουργελαριό” με τη “χοντρή” τρεις μέρες. Αυτό είναι το θέμα. Ότι την ημέρα του “Εδώ Πολυτεχνείο” η “ανάπηρη” δημοσιογραφία και τα κανάλια ασχολούνται με τη “χοντρή” του “Άδωνι”. Αυτό είναι αίσχος. Αν πω τι τράβηξα για να πει η Άλκηστις τη λέξη “τεκνά” στο τραγούδι, που δεν ήθελε… Η τέχνη και το τραγούδι δεν λογοκρίνουν, λογόκρινε ποτέ κανείς τους ρεμπέτες; Αφήστε τη μουσική κάθε είδους, τα παιδιά, τον κόσμο και τα ρεύματα να κινούνται. Δεν θα πάμε εμείς να κοντρολάρουμε τα μουσικά ρεύματα» είπε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε την πρεμιέρα των παραστάσεών του στο Άλσος κι εκεί τραγούδησε ο ίδιος τον «Άδωνη», αλλάζοντας έναν από τους στίχους. «Και που πηγαίνει και μια κουλή, δεξιά, Κυριακή να της φύγει το στρες. Μας πείραξε η χοντρή, μας πείραξε η χοντρή, τι να ‘φταιγε κι αυτή; Τι να ‘φταιγε κι αυτή; Χοντρούλα είναι κι αυτή. Χοντρούλα είναι κι αυτή. Δεν πειράζει κι η χοντρή, τι να κάνει και η χοντρή; Άμα είσαι δεξιά κουλή, θα σου φταίει και η φτωχιά χοντρή» ακούγεται να λέει ο κ. Κραουνάκης.

Στη συνέχεια, ο μουσικοσυνθέτης πήρε τον λόγο και δήλωσε: «μακριά από εμάς το “κουλή δεξιά”. Δεν τα πειράζουμε τα τραγουδάκια, τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Εμένα δεν με νοιάζει, αλήθεια σας λέω, λατρεύω την Άλκηστη, 30 χρόνια φίλοι, έχουμε ζήσει, έχουμε πιει από τα ίδια ποτήρια, έχουμε κοιμηθεί στα ίδια στρώματα. Αλλά, σε αυτή την εποχή να φοβάσαι να μιλήσεις το τραγούδι, γιατί είναι ένα body shaming της μόδας, το θεωρώ πολύ κουλή δεξιά».


[ad_2]

Source link

Related posts

5 συνηθισμένα λάθη που δημιουργούν ακαταστασία στην κουζίνα

Έρευνα: Οι άνδρες δέχονται περισσότερες διακρίσεις από τις γυναίκες

Γιατί οι ειδικοί λένε: N’ αγαπάς αυτούς που δεν σε πληγώνουν

Αφήστε ένα σχόλιο