AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Άνοιξαν στόματα στην Ουκρανία: Είχαμε συμφωνήσει με την Ρωσία, αλλά κάποιοι ήθελαν αίμα

[ad_1]

Κορυφαίοι διπλωμάτες των Ουκρανών άνοιξαν στόματα και είπαν πως ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε λήξει, καταρρίπτοντας το επιχείρημα των διεθνιστών για… «ρωσική αδιαλλαξία».

Όταν ακούγαμε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας την άνοιξη του 2022 να λέει ότι κάποια κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θέλανε να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ακουγόταν υπερβολικό και για πολλούς ψευδές. Όταν όμως, εν έτει 2024, το ψελίζουν κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι;

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022, Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντιόντουσαν στην Κωνσταντινούπολη, για να τελειώσει ο πόλεμος!

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις τινάχτηκαν στον «αέρα»!

Πλέον, διπλωμάτες του Κιέβου παραδέχονται δημόσια ότι οι Ρώσοι πράγματι επεδίωκαν νε τελειώσει ο πόλεμος, αλλά στο Κίεβο εισάκουσαν τους Δυτικούς που ήθελαν να χυθεί αίμα!

Ο πρώην αν. υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Oleksandr Chalyi, που είχε δώσει το «παρών» στις διαπραγματεύσεις, σε εκδήλωση του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης (GCSP), αποκάλυψε πως ο Πούτιν προσπάθησε να κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να συνάψει συμφωνία με το Κίεβο

Από την πλευρά του ο πρώην Σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρεστόβιτς, μιλώντας στο UpHerd στις 15 Ιανουαρίου, είπε ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα μπορούσαν να είχαν θετικό αποτέλεσμα. «Ήμουν μέλος της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης. Περιμέναμε όλοι θετικά νέα! Ανοίξαμε το μπουκάλι της σαμπάνιας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε συζητήσει την αποστρατικοποίηση, την αποναζιοποίηση, θέματα που αφορούν την ρωσική γλώσσα, την ρωσική εκκλησία και πολλά άλλα. Είχαμε αφήσει μόνο το ζήτημα του αριθμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε καιρό ειρήνης! Ο Ζελένσκι είχε δεσμευτεί να συζητήσει για αυτό κατ’ ιδίαν με τον Πούτιν.

Οι προαναφερθείσες θέσεις φαίνεται να ταιριάζουν με αυτά που είπε ο Σρέντερ στην γερμανική Βerliner Zeitung «τίποτα δεν θα μπορούσε να ευοδώσει γιατί όλα αποφασίστηκαν στην Ουάσιγκτον…. Οι Ουκρανοί δεν συμφώνησαν για ειρήνη επειδή δεν τους επιτρεπόταν. Πρώτα έπρεπε να ρωτήσουν τους Αμερικανούς».

PHOTO ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE


[ad_2]

Source link

Related posts

Mitsi Var: Ο Μητσοτάκης στο…«Τσερνόμπιλ αλά ελληνικά», vid

Τα μπράτσα δεν βοηθούν πάντα! Δείτε γιατί, vid

Ξεσήκωσαν το γήπεδο η Ανδρομάχη και ο Λιβάνης

Αφήστε ένα σχόλιο