AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Άνοιξε τις πύλες της η Fruit Logistica, ρεκόρ συμμετοχών

[ad_1]

Η FRUIT LOGISTICA, η κορυφαία έκθεση εμπορίου οπωρολαχανικών στον κόσμο, η καρδιά της παγκόσμιας επιχείρησης φρέσκων προϊόντων, χτυπά στο Βερολίνο από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024, σπάζοντας τα ρεκόρ συμμετοχής.  Αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από περισσότερες από 140 χώρες θα βρουν περισσότερους από 2.770 εκθέτες (έναντι 2.610 το 2023) από 94 χώρες και όλες τις ηπείρους στις 26 αίθουσες της έκθεσης.

Φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των Ιταλών εκθετών και άλλη μια ισχυρή ισπανική συμμετοχή σε υψηλό επίπεδο. Από τις 47 χώρες που έκλεισαν περισσότερο χώρο στη φετινή έκθεση, η Κίνα έχει αναπτυχθεί περισσότερο, λαμβάνοντας σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι πέρυσι και περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία. Υπήρξε επίσης έντονο ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και μια ετήσια αύξηση 10% στον αριθμό των εκθετών στο Organic Route της FRUIT LOGISTICA σε 211 συμμετέχοντες.

«Δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να νιώσετε πραγματικά τον παλμό της βιομηχανίας όπως μπορείτε να νιώσετε εδώ στο Βερολίνο», λέει ο Kai Mangelberger, διευθυντής της FRUIT LOGISTICA. «Η επιχείρηση νωπών προϊόντων αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όσον αφορά την αναστάτωση και τις αυξήσεις κόστους που απειλούν πλέον την κερδοφορία της. Σε τέτοιες στιγμές, οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερους συνεργάτες από ό,τι στο παρελθόν. Και γι’ αυτό έρχονται στην FRUIT LOGISTICA.».

Στο επίκεντρο τεχνητή νοημοσύνη και βιωσιμότητα στην Fruit Logistica 2024 

Η εμπορική έκθεση για την παγκόσμια βιομηχανία φρέσκων προϊόντων υπογραμμίζει τη δέσμευση της για καινοτομία στη βιομηχανία με την ολοκαίνουργια Τεχνολογία FLIA (FLIA Technology) παράλληλα με το ετήσιο βραβείο FLIA.

Η σύντομη λίστα των υποψηφίων για το φετινό βραβείο καινοτομίας FRUIT LOGISTICA (FLIA) κυκλοφόρησε και οι νικητές των ετήσιων βραβείων της εμπορικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών επιλέγονται αποκλειστικά από τους επισκέπτες της FRUIT LOGISTICA 2024.

Όπως αποκαλύφθηκε στη ιστοσελίδα FruitLog της εκδήλωσης, οι υποψήφιοι για το φετινό βραβείο είναι ένα ώριμο, αποφλοιωμένο αβοκάντο με διάρκεια ζωής ενός μήνα, μια ευέλικτη διασταύρωση αγγουριού και κολοκύθας, μια νέα πρωτοπορία στην παραγωγή κολοκυθιών, μια μοντέρνα αλλαγή στο καρπούζι και φυσικά γλυκό, ροζ-κόκκινο κρεμμύδι.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το βραβείο FLIA Technology, ως αναγνώριση των καινοτομιών στον τομέα των Μηχανημάτων & Τεχνολογίας. Οι υποψήφιοι για αυτό το βραβείο περιλαμβάνουν τον μικρότερο αυτοεξυπηρετούμενο αποφλοιωτή σπαραγγιών στον κόσμο, μια εφαρμογή για κινητά που πραγματοποιεί μετρήσεις στα φρούτα πριν τη συγκομιδή, μια φυσική μέθοδος πρόληψης της ζημιάς από τον αλευρώδη σε λαχανικά που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, μια μηχανή κοπής καλλιεργειών με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και έναν ρομπότ για τους εργάτες των συσκευασιών.

Κάθε ένα από τα υποψήφια προϊόντα θα παρουσιαστεί στην FRUIT LOGISTICA 2024 σε ειδικούς χώρους. Για να γνωρίσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις στα εκθεσιακά περίπτερα των υποψηφίων FLIA Technology. Ψηφίζοντας τους νικητές που προτιμούν και κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα από τα τρία Apple AirPods Pro (2ης γενιάς).

Τα βραβεία FLIA και FLIA Technology είναι τα σημαντικότερα βραβεία για την βιομηχανία φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως και απονέμονται από τις Messe Berlin και Fruitnet Media International, επίσημο συνεργάτη της FRUIT LOGISTICA.

[ad_2]

Source link

Related posts

Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί 2024 ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ΟΠΕΚΕΠΕ

Σπορά σιτηρών στον αγρόκτημα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα στη Θέρμη με προηγμένες σπαρτικές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ-60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Αφήστε ένα σχόλιο