AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Άρης: Το 1/5.5 των Φαμπιάνο-Μορόν χάνεται μπροστά στο 1/16 των υπολοίπων

[ad_1]

Ο Λορέν Μορόν πλησιάζει προς την κατάρριψη ενός ρεκόρ 25ετίας, αλλά το πρόβλημα στον Άρη είναι ότι εν αντιθέσει με τα γκολ που παίρνει από τον Ισπανό αλλά και τον Φαμπιάνο Λέισμαν, δεν εισπράττει την ίδια συνέπεια από τους υπόλοιπους με συνέπεια να παραμένει στις πιο αναποτελεσματικές ομάδες του Πρωταθλήματος.

Μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης», ο Άκης Μάντζιος προτίμησε να μην καθίσει πάνω στις… δάφνες της νίκης, στάθηκε περισσότερο στην αναποτελεσματικότητα της ομάδας του και παραδέχθηκε ότι, αν συνεχιστεί, αυτή θα κοστίσει. Επιβεβαιώθηκε τρεις ημέρες αργότερα μέσα από την απελπιστική αστοχία στον αγώνα με τη Λαμία όπου σε σύνολο 24 τελικών προσπαθειών περιορίστηκε στα δύο γκολ, παράλληλα φυσικά με τα σοβαρά αμυντικά λάθη που τον ενόχλησαν εξίσου. Αυτό το ζήτημα προφανώς θα πρέπει να αποτελεί τον οδηγό του Άρη στο ζήτημα της (αναγκαίας) ενίσχυσης κατά τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη καθώς δεν είναι απλά η προσθήκη παικτών στην επιθετική γραμμή αλλά απαιτούνται ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και κυρίως ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν να επιδείξουν βιογραφικό με συνέπεια στο γκολ.

Αυτό υποδηλώνει και η στατιστική. Προϊόντος του χρόνου και μέσα από την αύξηση του βαθμού δημιουργίας είναι αδιαμφισβήτητη η βελτίωση της ομάδας, τούτη όμως δεν μετουσιώνεται μέσα από τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ο Άρης βρίσκεται μεν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος στον τομέα των τελικών προσπαθειών έχοντας καταγράψει 206 αλλά το ποσοστό αξιοποίησης αυτών είναι τουλάχιστον απογοητευτικό καθώς με μόλις 21 τέρματα έχει (περίπου) 1 γκολ προς 10 τελικές προσπάθειες. Οι «κίτρινοι» πληρώνουν ποικιλοτρόπως αυτή την αδυναμία. Δεν είχε τίμημα στον αγώνα με τον ΟΦΗ, συνέβη το αντίθετο απέναντι στη Λαμία αλλά στο ίδιο κάδρο δεν είναι μόνο αυτά τα παιχνίδια αλλά και αντίστοιχα που προηγήθηκαν.

Εν αντιθέσει με τη συντριπτική πλειοψηφία, ο Λορέν Μορόν έχει υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας αν και από τον ίδιο χαρακτηρίστηκε ουδόλως ικανοποιητικό με την παραδοχή της αναγκαίας βελτίωσης! Ο 30χρονος παραμένει στην πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα τόσο σε τελικές προσπάθειες (50) όσο και σε γκολ (9), αριθμοί οι οποίοι δείχνουν ότι αξιοποιεί 1/5.5 τελικές προσπάθειες. Γι’ αυτό εξάλλου βρίσκεται και σε τροχιά κατάρριψης ενός ρεκόρ 25ετίας καθώς χρειάστηκε τέσσερα γκολ για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση παίκτη (σε αγώνες Πρωταθλήματος). Στην κορυφή παραμένει ο Χαβιέρ Κάμπορα (13) και ακολουθούν οι Μπρούνο Γκάμα και Ντεμπά Νίρεν με 12 γκολ ενώ 11 γκολ είχαν σημειώσει οι Λούις Πάλμα, Απόστολος Λιολίδης.

Ο Φαμπιάνο

Ο Φαμπιάνο και το… χάος

Κι όμως, αν εστιάσει κανείς στους αριθμούς θα διαπιστώσει ότι ο πιο «εύστοχος» παίκτης του Άρη είναι ο Φαμπιάνο Λέισμαν ο οποίος «φλέρταρε» με το 5ο φετινό γκολ του στον αγώνα με τη Λαμία αλλά ο Αλεξέι Κοσέλεφ έκανε την απόκρουση της χρονιάς. Ο Βραζιλιάνος μετρά τέσσερα γκολ σε σύνολο 21 τελικών προσπαθειών και η δική του αναλογία είναι 1/5.2. Στους δύο παίκτες «κλείνει» και η λίστα αυτών με συνέπεια στο γκολ καθώς ακολουθεί το εκκωφαντικά αρνητικά 8/135 το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο Άρης βασίζεται σε υπερθετικό βαθμό στους Μορόν, Φαμπιάνο. Για την ακρίβεια το ποσοστό των υπολοίπων είναι ένα γκολ προς (περίπου) 16 τελικές προσπάθειες!

[ad_2]

Source link

Related posts

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός: Του έκαναν εξωφρενική αιμοκάθαρση, δεν λειτουργούν ζωτικά όργανα (vid)

Ολυμπιακός: Αποθέωση για τον Βαλμπουενά και βράβευση από τον Μαρινάκη (vid)

Super League 2: Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια της ΑΕΚ Β’ και του ΠΑΟΚ Β’

Αφήστε ένα σχόλιο