AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Έκτακτο! Το Ισραήλ αποσύρει τον πρέσβη και όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία

[ad_1]

Νέο σοβαρό και βαθύ ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει τους πρεσβευτές και τους διπλωμάτες του από χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις Ισραήλ-Χαμάς, οι απώλειες αμάχων συνεχίζουν να αυξάνονται στους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα τις προάλλες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ σε όλη την Τουρκία. Λόγω των διαδηλώσεων, το Ισραηλινό Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε τους πολίτες του στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό, ενώ ορισμένοι Ισραηλινοί πολίτες που ήρθαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έφυγαν από τη χώρα.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενώ το Ισραήλ αύξησε την ταξιδιωτική του προειδοποίηση προς την Τουρκία στο τέταρτο επίπεδο, το οποίο είναι το «υψηλό επίπεδο απειλής», σημειώθηκε μια νέα εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν, το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, από την Τουρκία και τις χώρες της περιοχής. Αναφέρθηκε ότι οι διπλωμάτες θα εγκαταλείψουν τη χώρα όχι λόγω της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΑΞΑΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Αντιδράσεις για τη σφαγή υπάρχουν από 81 επαρχίες της Τουρκίας. Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονταν σε όλη την Τουρκία, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη μέρα. Η ομάδα φώναξε αντιπολεμικά συνθήματα και πέταξε πυροτεχνήματα στο κτίριο του προξενείου. Αυτές οι στιγμές καταγράφηκαν στην κάμερα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Οι πικρές και πανάκριβες αλήθειες για το F-35! Δημήτρης Παντελάτος, Υποπτέραρχος ε.α

Ερντογάν: Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο

«Το Ιράν αλλάζει τα δεδομένα»-Λεωνίδας Βατικιώτης

Αφήστε ένα σχόλιο