AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από Μανάκι σε αρύβαλλο με τιμή 120 ευρώ

[ad_1]

Η κορινθιακή εταιρεία αξιοποιεί τις ελιές από τους ιδιόκτητους ελαιώνες, ενώ συνεργάζεται και με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. «Η παραγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης με σκοπό να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ελιάς. Το ελαιόλαδο είναι είτε συμβατικό, είτε βιολογικό με οξύτητες 0,2 έως 0,25», αναφέρει ο Τάσος Χριστοδούλου που παρουσίασε στην Food Expo το παραγωγικό του αποτύπωμα.

«Προέρχεται από παλιές ρίζες και επιδίωξή μας ήταν μέσα από την ονομασία που επιλέξαμε, να αναδείξουμε την περιοχή προέλευσής του. Η συλλογή του καρπού ξεκινάει από τον Οκτώβριο και η αποθήκευση πραγματοποιείται σε ψυχόμενες δεξαμενές όπου γίνεται καθίζηση του ελαιολάδου και αναπλήρωση με άζωτο», συμπληρώνει.

Εκτός από τις απλές συσκευασίες το ελαιόλαδο συσκευάζεται και σε αρύβαλλο, που θυμίζει αμφορέα, όπου το πρωτότυπο σκεύος φιλοξενείται στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο σε αρύβαλλο χωρητικότητας 300 ml πωλείται στο εξωτερικό στη λιανική στα 120 ευρώ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Νέα υπηρεσία Digital Onboarding για Ελεύθερους Επαγγελματίες & Ατομικές Επιχειρήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς

Αναστολή στην είσπραξη χρεών αγροτικού ρεύματος στη Θεσσαλία ως το 2026

Εδραιώνεται η θέση του ελληνικού κρασιού στον Καναδά – Winetrails

Αφήστε ένα σχόλιο