AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Έπεσαν οι πρώες γραμές άμυνας της Χαμάς. Οι εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο

[ad_1]

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι IDF παραβίασαν τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Στην διαδικασία αυτή, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν ακόμη διοικητή της Χαμάς την Τετάρτη στο δεύτερο χτύπημά τους στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας μέσα σε δύο ημέρες, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο στρατός.

Τα μαχητικά Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην Τζαμπάλια “βάσει ακριβών πληροφοριών”, σκοτώνοντας τον επικεφαλής της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της ισλαμιστικής ομάδας, Μοχάμεντ Α’σαρ. Το Ισραήλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι με το χτύπημα της Τρίτης στον ίδιο καταυλισμό σκότωσε τον Ιμπραήμ Μπιάρι, ο οποίος, όπως είπε, ήταν ο επικεφαλής της “δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης” στις 7 Οκτωβρίου.

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Το Ισραήλ, συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της Χαμάς, βομβάρδισε εκ νέου την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας από ξηράς, θάλασσας και αέρος, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την καταστροφή της ισλαμιστικής οργάνωσης. “Πρόκειται για σφαγή”, δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος μάρτυρας για το χτύπημα. Ωστόσο ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού ερμηνεύει τις απώλειες αμάχων στο γεγονός ότι “η Χαμάς κατασκευάζει σκόπιμα την τρομοκρατική της υποδομή κάτω, γύρω και μέσα σε πολιτικά κτίρια, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τους πολίτες της Γάζας”.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για πιθανές απώλειες από τη δεύτερη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση Παλαιστινίων αξιωματούχων υγείας ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε εκεί περίπου 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 150.

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα

Στο μεταξύ, χθες Τετάρτη το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας άνοιξε μετά από μεσολάβηση του Κατάρ για περιορισμένες εκκενώσεις. Ειδικότερα, από τη Γάζα μπορούν να αποχωρήσουν μόνο ξένοι υπήκοοι και κάτοχοι ξένων διαβατηρίων καθώς και οι βαριά τραυματίες.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 76 τραυματίες κάτοικοι της Γάζας και 335 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων κατάφεραν να βγουν από τη Λωρίδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περισσότερους από 400.

Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ οι ανταλλαγές πυρών του στρατού με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ είναι καθημερινές, εντείνοντας όλο και περισσότερο τις ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση της βίας στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται επίσης πως η κυβέρνηση του Λιβάνου κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου.


[ad_2]

Source link

Related posts

Δημοσκόπηση WSJ: Με 47% – 43% προηγείται ο Τραμπ του Μπάιντεν

Η Ρωσία σχεδιάζει παραγωγή 32.000 drones το χρόνο έως το 2030

Τι είπε στον Σολτς ώστςε να αποκτήσει η Τουρκία Eurofighter;

Αφήστε ένα σχόλιο