AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Έτσι προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για τους υπερηχητικούς πυραύλους του Πούτιν

[ad_1]

Ποιά η τελευταία εξέλιξη και πως αξιολογείται…

Η Raytheon  δοκίμασε με επιτυχία  το «Exoatmospheric Kill Vehicle» της, που έχει σχεδιαστεί, όπως ισχυρίζονται, για να υπερασπίζεται τις ΗΠΑ αναχαιτίζοντας και εξουδετερώνοντας βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε τροχιά χαμηλής Γης. 

Το όπλο κινητικής δύναμης, όπως μεταδίδεται, κατέστρεψε με επιτυχία έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς κατά την διάρκεια δοκιμής στην περιοχή του Ειρηνικού από την Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ και την Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ την Δευτέρα. 

«Αυτή η δοκιμή δείχνει ότι το αμερικανικό σύστημα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας είναι επιχειρησιακό, αξιόπιστο και έτοιμο να προστατεύσει την χώρα», ισχυρίστηκε ο Wes Kremer, πρόεδρος της Raytheon.

Ο Kremer συνέχισε: «Τα οχήματα Raytheon kill έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία σχεδόν 50 διαστημικές αναχαιτίσεις, γεγονός που υπογραμμίζει την τεχνογνωσία και την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε αυτά τα συστήματα για να νικήσουμε την εξελισσόμενη απειλή».

Γνωστό και ως “EKV”, το όπλο είναι μέρος του συστήματος επίγειας άμυνας Midcourse. Χρησιμοποιεί αισθητήρες, προηγμένους υπολογιστές και κινητήρες πυραύλων που το βοηθούν να κάνει ελιγμούς στο διάστημα για να εξουδετερώσει την απειλή. 

Η Raytheon είπε ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσει προηγμένους αναχαιτιστές βαλλιστικών πυραύλων που θα προστατεύουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους με «πιο εύρωστη αμυντική ικανότητα έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών απειλών».

Ωστόσο, δεν ειπώθηκε καμία λέξη αν το EKV θα μπορούσε να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από ρωσικές και κινεζικές υπερηχητικές απειλές!!!

Οι ΗΠΑ, όπως σχολιάζεται, υστερούν στον τομέα υπερηχητικών πυραύλων, ενώ άλλες υπερδυνάμεις προσθέτουν γρήγορα αυτά τα νέα όπλα στο σύγχρονο πεδίο μάχης. 

photo freepik


[ad_2]

Source link

Related posts

Σοκ και θάνατος στη Γάζα με τους ηγέτες της Δύσης να σιωπούν για τις ωμότητες

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς για να αποφύγουν τη σύλληψη

aitoloakarnanianews

Ο Α/ΓΕΑ συμφωνεί με τα «πωλητήρια» μαχητικών αεροσκαφών που σχεδιάζει ο κ.Δένδιας που ενοχλείται δήθεν από την «πολυτυπία»

Αφήστε ένα σχόλιο