AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Έχασε για 350.000 ευρώ την ακίνητη περιουσία του ο ΑΣΕ Σκάλας

[ad_1]

Η εταιρεία PQH, η οποία είχε αναλάβει για λογαριασμό της πρώην ΑΤΕ τη ρύθμιση του χρέους του συνεταιρισμού, προχώρησε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα η ακίνητη περιουσία του ΑΣΕ να περάσει σε 3 επιχειρηματίες-πλειοδότες. Ο πρώτος πλειοδότης αποκτά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΣΕ Σκάλας, γραφεία και συσκευαστήριο, έναντι 1.555.00 ευρώ, ο δεύτερος μέρος οικόπεδου με κάποιες εγκαταστάσεις προς 300.000 ευρώ, ενώ ο τρίτος οικόπεδο 35 στρεμμάτων αντί 125.500 ευρώ. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια «μεγάλη ήττα του συνεταιριστικού χώρου», είχε δηλώσει στον Λακωνικό Τύπο, ο πρόεδρος του ΑΣΕ Σκάλας, Παναγιώτης Αναστασάκος. «Το 2019-2020 εμείς μπορούσαμε να διαμορφώσουμε τιμές! Δυστυχώς, δεν στάθηκε δυνατό να υπάρξει μια ισχυρή ομάδα παραγωγών, να μπει μπροστά και στο όνομα του συνεταιρισμού, να κρατήσει το εργοστάσιο», συμπλήρωσε.

Παρά τις προσπάθειες που μεσολάβησαν για ρυθμίσεις οφειλών, που είχαν παγώσει και έναν άλλο πλειστηριασμό το 2022, τις επαφές με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εντούτοις αυτό που τελικά έβαλε τους τίτλους τέλος ήταν η απαίτηση της PQH να αυξήσει το ύψος των δόσεων των οφειλών που κατέβαλε ο ΑΣΕ Σκάλας. Το ύψος καταβολής δόσης των 350.000 ευρώ αλλά και οι υπέρογκες προσωπικές εξασφαλίσεις από τους παραγωγούς στάθηκαν ανυπέρβλητα από τον ΑΣΕ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας ήταν μια από τις μεγαλύτερες αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών στην Ελλάδα, στην κατηγορία V «Εσπεριδοειδή»  με εμπειρία και δεσπόζουσα θέση στην αγορά με την παραγωγή να φθάνει τους 100.000 τόνους εσπεριδοειδών κατ’ έτος και με ηγετική θέση στο πορτοκάλι ποικιλίας Βαλέντσια. Κύριο αντικείμενό ήταν η διακίνηση εσπεριδοειδών όλων των ποικιλιών για εμπορία στην εσωτερική και εξωτερική αγορά καθώς και για μεταποίηση.

[ad_2]

Source link

Related posts

Γη και δάνεια για είσοδο νέων στη γεωργία ζητά η Ευρωβουλή

Αναβαθμίζει την δασοπροστασία της Ε.Ε η Κομισιόν με 600 εκατ. για αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ Πηγη!! ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 21/12/2023!!

Αφήστε ένα σχόλιο