AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Έχει ζητήσει 61 δισ. δολάρια για νέα βοήθεια στην Ουκρανία

[ad_1]

Ζελένσκι: Ζητά να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε για τρίτη φορά το Καπιτώλιο την Τρίτη για να απευθύνει έκκληση για αμερικανική βοήθεια, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να υποφέρει από τους φονικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς – αλλά έτυχε παγερής υποδοχής από ορισμένα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Άσκηση πίεσης

Η ιδέα του να έρθει αυτός ο τύπος την τελευταία στιγμή, ουσιαστικά για να μας κακολογήσει και να μας προκαλέσει ενοχές, τη βρίσκω απλά τραγελαφική“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο στους δημοσιογράφους. “Έχει σχεδιαστεί καθαρά για να ασκηθεί πίεση στους Ρεπουμπλικάνους να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για τα σύνορα και να δώσουν άλλη μια λευκή επιταγή στην Ουκρανία“, δήλωσε αργότερα ο Βανς στο Fox News. “Εγώ δεν το κάνω. Δεν νομίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να το κάνουν” υπογράμμισε, απηχώντας τη θέση πολλών πολιτικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Έχει προσκληθεί εδώ από τον Τζο Μπάιντεν για να έρθει να εκτελέσει τις εντολές του προέδρου“, υποστήριξε ο γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ του Κάνσας σε συνέντευξή του. “Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα κήρυγμα. Όλα όσα μπορούν να ειπωθούν για την Ουκρανία έχουν ειπωθεί. Δεν τα έχουν πει όλοι, αλλά όλα έχουν ειπωθεί“. Ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στα μέλη της Γερουσίας πίσω από κλειστές πόρτες να συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο καυγάς

Επανέλαβε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των ΗΠΑ θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον, αν επιτραπεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανασχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης. “Το μήνυμά του ήταν απλό: αντέξαμε“, δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Κένεντι από τη Λουιζιάνα μετά τη συνάντηση. “Μπορούμε να κερδίσουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ό,τι κι αν κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κερδίσουμε. Και η Ευρώπη παρακολουθεί. Και όλος ο κόσμος παρακολουθεί” συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει 61 δισ. δολάρια για νέα βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξαρτήσει το πακέτο βοήθειας από μια συμφωνία για σημαντικές αλλαγές στους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας και στις πολιτικές των συνόρων – αλλαγές που οι Δημοκρατικοί σε πολλές περιπτώσεις δεν υποστηρίζουν. Οι προοδευτικοί, ειδικότερα, ανησυχούν ότι οι απαιτήσεις των Ρεπουμπλικανών θα απαγορεύσουν ουσιαστικά το άσυλο και θα τιμωρήσουν τους ανθρώπους που αναζητούν νόμιμα καταφύγιο στις ΗΠΑ.

“Ο Πούτιν χαίρεται”

Ο κομματικός καβγάς για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που “βραχυκυκλώνει” το Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο το πακέτο έκτακτων δαπανών του Μπάιντεν, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετη υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και την Ταϊβάν. “Το μόνο πρόσωπο που χαίρεται αυτή τη στιγμή για το αδιέξοδο στο Κογκρέσο είναι ο Πούτιν“, υπογράμμισε ο ηγέτης της Δημοκρατικής πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σε ομιλία του στο βήμα της Γερουσίας μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι. “Ο Πούτιν χαίρεται που η πολιτική του Τραμπ για τα σύνορα σαμποτάρει τη βοήθεια προς την Ουκρανία“.

Ο Σούμερ δήλωσε επίσης ότι τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον και τον προέτρεψε να κρατήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τα πακέτα βοήθειας προς την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, ο Λευκός Οίκος ενεπλάκη περισσότερο στις συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμφωνήσει σε έναν “σημαντικό” συμβιβασμό σχετικά με τα σύνορα για να περάσει το μέτρο.

Στηρίζουμε, αλλά…

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Νότιας Ντακότα, Μάικ Ρουντς, δήλωσε ότι υπάρχει “σταθερή” υποστήριξη για την Ουκρανία στη διάσκεψη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία και ότι μόνο ένας “πολύ μικρός” αριθμός Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών αντιτίθεται στη συνέχιση της βοήθειας για την άμυνα της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. “Μόλις επιλύσουμε το ζήτημα των νότιων συνόρων, θα υπάρξουν τουλάχιστον 70 ψήφοι στη Γερουσία για αυτό το πακέτο“, δήλωσε ο Ρουντς.

Ωστόσο, οι γερουσιαστές και στις δύο πλευρές παραμένουν απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια διακομματική συμφωνία για τη μετανάστευση πριν από το τέλος του έτους, ιδίως με την εορταστική διακοπή του Κογκρέσου στον ορίζοντα. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Οκλαχόμα, Τζέιμς Λάνκφορντ, επικεφαλής διαπραγματευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το πακέτο για τα σύνορα, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη “μεγάλα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί” και ότι το Κογκρέσο θα πρέπει πιθανότατα να ασχοληθεί με το θέμα τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ως τότε τα χρήματα που διατίθενται στην Ουκρανία μπορεί και να έχουν τελειώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Δώστε μας τα F-16 για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

“Πληρεξούσιοι” του Ιράν συνεχίζουν να στοχεύουν Αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ και Συρία. Έως που μπορεί να φτάσει η αντίδραση των ΗΠΑ

“Θα φτάσουμε μέχρι το Κίεβο, αν χρειαστεί”

Αφήστε ένα σχόλιο