AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Έχετε δει ποτέ άμαξα με τουρμπίνα; (vid)

[ad_1]

Ιδιοκτήτης κλασικής άμαξας βαρέθηκε τα άλογα και προτίμησε μια τουρμπίνα για να την κινήσει.

Πολλά ακραία έχουμε συναντήσει στην αυτοκίνηση, αλλά αυτό πραγματικά μας ξεπερνάει. Ένας ιδιοκτήτης μιας κλασικής άμαξας – ξέρετε, εκείνες που έχουμε δει αμέτρητες φορές σε ταινίες γουέστερν – αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να την κάνει λίγο πιο γρήγορη.

Ο Τσαντ Κλάρκ μαζί με τον Μάικ Μόντερ στο Οχάιο των ΞΠΑ αποφάσισαν όχι μόνο να αφήσουν στην άκρη τα άλογα που κινούσαν την άμαξα, αλλά να τοποθετήσουν μια τουρμπίνα για να την κινήσουν. Επέλεξαν λοιπόν μια τουρμπίνα Boeing 502-12 για να δώσουν κίνηση στο Thunder Buggy τους. Μετά από 800 ώρες δουλειάς και αμέτρητες αλχημείες όσον αφορά το πλαίσιο κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους ο οποίος σίγουρα είναι εντυπωσιακός.

Rolls Royce

Στο βίντεο που έφτιαξαν για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους οι δύο μηχανικοί τόνισαν ότι προσπάθησαν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν πιο αυθεντική την άμαξα. Το πλαίσιο φυσικά ήταν ατσάλινο για να στηρίξει την τουρμπίνα, αλλά για παράδειγμα οι τροχοί διατηρήθηκαν ξύλινοι.

Η επίσημη δοκιμή τους τούρμπο-άμαξας έγινε στο στάδιο Arrowhead του Κάνσας και πραγματικά ο κόσμος ξεσηκώθηκε τόσο από τις επιδόσεις, όσο και από τον ήχο της τρομερής άμαξας. Τα ντεσιμπέλ μάλιστα έφτασαν τα 180 στη διάρκεια της δοκιμής, ενώ η φλόγα στο πίσω μέρος της τουρμπίνας ξεπερνούσε τα 3 μέτρα. Όσο για την τελική ταχύτητα, η άμαξα κατάφερε να πιάσει τα 100 Km/h.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ομόνοια: Με τη δυναμική του κόσμου της για τη συνέχεια της αντεπίθεσης

Σημαντικό κενό ασφάλειας εντοπίστηκε στο WinRAR

Το NBA live στο Gazzetta

Αφήστε ένα σχόλιο