AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Ήξερες τι δεν πρέπει να κάνεις αν μεγαλώνεις γατούλες;

[ad_1]

Ήξερες τι δεν πρέπει να κάνεις αν μεγαλώνεις γατούλες; Ναζιάρες, χαδιάρες αλλά και τσαούσες, κλέβουν τις καρδιές των γατογονιών με τα καμώματά τους

Οι γάτες είναι αγαπημένοι σύντροφοι, που δίνουν ατελείωτη χαρά και παρηγοριά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι ιδιοκτήτες γατών μπορεί να κάνουν λάθη που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία του αιλουροειδούς φίλου τους.

Οι κτηνίατροι τα έχουν δει όλα όταν πρόκειται για τη φροντίδα των γατών και συχνά γίνονται μάρτυρες αυτών των συνηθισμένων λαθών.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικά από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες γατών και θα σας δώσουμε πληροφορίες από κτηνιάτρους για το πώς να τα αποφύγετε.

Ήξερες τι δεν πρέπει να κάνεις αν μεγαλώνεις γατούλες;

01. Παραμέληση τακτικής κτηνιατρικής περίθαλψης:

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες γατών είναι ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στις τακτικές κτηνιατρικές επισκέψεις. Πολλοί πιστεύουν ότι οι γάτες είναι κατοικίδια ζώα χαμηλής φροντίδας και χρειάζονται ιατρική φροντίδα μόνο όταν είναι εμφανώς άρρωστες.

Ωστόσο, οι τακτικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι για την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας, εξασφαλίζοντας ότι η γάτα σας θα ζήσει μια μακρά, υγιή ζωή.

Οι κτηνίατροι συνιστούν ετήσιες εξετάσεις για τις ενήλικες γάτες και συχνότερες επισκέψεις για τα γατάκια και τις ηλικιωμένες γάτες.

02. Λάθη στη διατροφή της

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η μη σωστή διατροφή της γάτας σας. Πολλοί ιδιοκτήτες γατών επιλέγουν

φθηνές, χαμηλής ποιότητας τροφές για γάτες ή βασίζονται αποκλειστικά σε ξηρές κροκέτες. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να καθορίσετε την καλύτερη διατροφή για τις συγκεκριμένες ανάγκες της γάτας σας. Θυμηθείτε, μια καλά ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία και να προάγει τη συνολική υγεία.

03. Αδιαφορία για την οδοντική της υγιεινή

Η στοματική υγεία περνά συχνά σε δεύτερη μοίρα στη φροντίδα της γάτας. Τα οδοντικά προβλήματα είναι κοινά στις γάτες και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η παραμέληση της οδοντικής υγιεινής της γάτας σας μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, ασθένειες των ούλων και πόνο. Οι κτηνίατροι συνιστούν τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις και, εάν είναι απαραίτητο, βούρτσισμα των δοντιών της γάτας σας ή παροχή οδοντιατρικών λιχουδιών και παιχνιδιών.

04. Παραβλέπετε την καθαριότητα της λεκάνης άμμου της γάτας σας

Μία καθαρή λεκάνη άμμου είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία της γάτας σας. Ορισμένοι ιδιοκτήτες γατών αμελούν να καθαρίζουν τακτικά την τουαλέτα άμμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές και ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Ήξερες τι δεν πρέπει να κάνεις αν μεγαλώνεις γατούλες;

Οι γάτες μπορεί ακόμη και να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν μια βρώμικη λεκάνη, προκαλώντας τους άγχος και πιθανή αποστροφή. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε καθημερινά και αλλάζετε τακτικά όλη την άμμο, για να διατηρήσετε καθαρή και φιλόξενη την τουαλέτα της γάτα σας.

05. Δεν της αφιερώνεται αρκετό χρόνο

Οι γάτες χρειάζονται ψυχική και σωματική διέγερση για να παραμείνουν ευτυχισμένες και υγιείς. Πολλοί ιδιοκτήτες υποτιμούν τη σημασία του χρόνου παιχνιδιού και του εμπλουτισμού του περιβάλλοντος της. Παρέχετε παιχνίδια, ονυχοδρόμιο και διαδραστικά παιχνίδια για να αποφύγετε την πλήξη και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Οι κτηνίατροι συνιστούν να ασχολείστε με τη γάτα σας για τουλάχιστον 15-20 λεπτά καθημερινά.

06. Ελλιπή προληπτικά μέτρα για παράσιτα

Η μη εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ελέγχου των παρασίτων αποτελεί σημαντικό λάθος. Οι γάτες είναι ευάλωτες σε ψύλλους, τσιμπούρια και εσωτερικά παράσιτα όπως σκουλήκια. Χορηγήστε τακτικά προληπτικές θεραπείες που συνιστά ο κτηνίατρός σας για να διατηρήσετε τη γάτα σας απαλλαγμένη από αυτά τα παράσιτα. Να είστε σε εγρήγορση για σημάδια προσβολής, όπως υπερβολικός κνησμός ή δυσφορία.

07. Μη στείρωση

Το να αφήσετε τη γάτα σας να παραμείνει αστείρωτη μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος προβλημάτων, όπως ανεπιθύμητες γέννες, συμπεριφορές ανεπιθύμητες και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών. Η υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων περιλαμβάνει και τη στείρωση της γάτας σας, εκτός εάν σκοπεύετε να την αναπαράγετε.

Συμπέρασμα:

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη, όπως σας συμβουλεύουν οι κτηνίατροι, θα διασφαλίσετε ότι ο αιλουροειδής σύντροφός σας θα απολαμβάνει μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή.

Η τακτική κτηνιατρική περίθαλψη, η ισορροπημένη διατροφή, η οδοντική υγιεινή, η σωστή συντήρηση του κουτιού της άμμου, ο εμπλουτισμός, ο έλεγχος των παρασίτων και η στείρωση είναι όλες βασικές πτυχές της υπεύθυνης ιδιοκτησίας γάτας. Να θυμάστε, μια καλά φροντισμένη γάτα είναι μια ικανοποιημένη γάτα και ο τριχωτός σας φίλος θα σας ανταμείψει με χρόνια συντροφικότητας και αγάπης.

[ad_2]

Source link

Related posts

Τι συμβαίνει στο σώμα μία ώρα μετά την κατανάλωση ενός αναψυκτικού

Δίαιτα του στρατιώτη: Χάνετε 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα. Πρόγραμμα ανά ήμερα

Απόλαυσε spa στο σπίτι σου

Αφήστε ένα σχόλιο