AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ίσως το σοβαρότερο χτύπημα των Ρώσων στο Κίεβο! Δείτε τι ισοπέδωσαν, vid


Ο λόγος για μία τεράστια εγκατάσταση που είχε αντικαταστήσει τον σταθμό του Τσέρνομπιλ σε ό,τι αφορά την παροχή ενέργειας του Κιέβου!

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και τα ξημερώματα σήμερα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Το σφοδρότερο πλήγμα το δέχθηκε η επαρχία του Κιέβου, όπου τυλίχθηκε στις φλόγες το μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της περιοχής.

«Μετά το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, ο θερμικός σταθμός Trypilska έγινε ο κύριος προμηθευτής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου», μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ και λογαριασμοί.

Στην επικράτεια της Ουκρανίας υπάρχουν εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 3600 MW, εκ των οποίων η εγκατεστημένη ισχύς των θερμοηλεκτρικών σταθμών είναι περίπου 57%.

Ο συγκεκριμένος σταθμός παρέχει ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο στο Κίεβο και την περιοχή, αλλά και στις γειτονικές επαρχία Τσερκάσι και Ζιτομίρ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ακριβώς μέσο/όπλο χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για να καταστρέψουν τον σταθμό.

Επιθέσεις δέχθηκαν επίσης υποδομές σε Λβιβ (δυτική Ουκρανία), Οδησσός (νότια Ουκρανία) και Ζαπορίζια (νότια Ουκρανία).

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σχεδόν σε όλη την Ουκρανία, ακόμα και σε επαρχίες που δεν δέχθηκαν χθες τη νύχτα ρωσικά πλήγματα:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo


Source link

Related posts

«Ώριμο αίτημα» μιας ανώριμης επιλογής! Τι είπε ο κ.Μητσοτάκης για F-35 και ελληνοτουρκικά

EL – Μαχητικά Su-34 χτυπούν ουκρανικό διοικητήριο

LIVE – Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

Αφήστε ένα σχόλιο