AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

ΑΑΔΕ: Η πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για δύο χρόνια

[ad_1]

Στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για δύο έτη προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα είχε συνδεδεμένη τη μάνικα παροχής καυσίμων στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών-εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών-εκροών. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο έτη.

Τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Προφυλακίσεις

Εν τω μεταξύ, με τέσσερις προφυλακίσεις των φερόμενων ως ηγετικών στελεχών του κυκλώματος νοθείας καυσίμων ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών για το κύκλωμα νοθείας καυσίμων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Συνολικά, 20 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, με τους 16 να αφήνονται ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα (σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι).

Μεταξύ των 4 ατόμων που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι ένας 62χρονος που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος. Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 27χρονη πρώην παίκτρια reality, η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα.

Related posts

Αγρίνιο: Έσταζε η οροφή στο ΔΑΚ Αερογέφυρας και αναβλήθηκαν οι αγώνες μπάσκετ!

aitoloakarnanianews

Γεωργιάδης: Πως σχολίασε ότι ο πατέρας του Πάνου Βλάχου είχε διοριστεί το 2014 διοικητής νοσοκομείου στην Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Με κίτρινο φως δημοτικά κτίρια ως αναγνώριση του έργου των εργαζομένων καθαριότητας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο