AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αγρίνιο:Πρόβλημα με κάδους που χρονίζει – Δήμος και αρμόδια υπηρεσία αδιαφορούν καταγγέλλουν κάτοικοι

[ad_1]

Διαμαρτύρονται πολίτες για κάδους και απορρίμματα σε περιοχή του Αγίου Κων/νου και σε κατγγελία που έχει έρθει στο agriniosite.gr εκτός από αλλεπάλληλες επιστολές που απέστειλαν στην αρμόδια υπηρεσία, όπως λένε, αναφέρουν τα εξής:

“Συχνά-πυκνά διαβάζουμε αναρτήσεις διαμαρτυρίας πολιτών για την κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμάτων της πόλης. Είχαμε πρόσφατα και τοποθέτηση από τον νυν αρμόδιο αντιδήμαρχο που ζητούσε να μη διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, αλλά να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να διευθετείται έτσι κάθε πρόβλημα.

Όμως αν και ήδη από τις 11 Ιουλίου κάτοικοι περιοχής του Αγίου Κων/νου έχουμε ενημερώσει με επιστολή τόσο την αρμόδια υπηρεσία, όσο και τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο για χρονίζον πρόβλημα που υπάρχει με τους κάδους στη συμβολή των οδών Πίνδου και Δαβάκη, κανείς δεν απάντησε. Ουτε υπήρξε κάποια ουσιαστική ενέργεια επίλυσης του προβλήματος. Έτσι, ακολούθησε δική μου επιστολή στις 2 Αυγούστου, η οποία και αυτή δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής.

Βέβαια η αδράνεια και γενικότερα η αδιαφορία είναι που μας οδήγησε σε γραπτή διαμαρτυρία. Οι επί χρόνια προφορικές εκκλήσεις περιοίκων, συνήθως κάποιας ηλικίας, αποδείχτηκαν άκαρπες με το πρόβλημα να οξύνεται χρόνο με τον χρόνο. Το πρόβλημα φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται στις δύο επιστολές και στην παρούσα.

Σκουπίδια σκόρπια γύρω από τους κάδους και τους γύρω χώρους, παρά την ενημέρωση, παραμένουν αφημένα στην τύχη τους για σχεδόν ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο. Κάδοι που έχουν ταξιδέψει, από μόνοι τους προφανώς, για να βρουν το λιμάνι τους στο συγκεκριμένο σημείο, από άλλα σημεία τριγύρω, όπου δεν ήταν μάλλον επιθυμητοί.

 Σα να μην έφτανε αυτό, οι κάδοι αφήνονται ανοικτοί από τα συνεργεία του δήμου και έτσι γεμίζουν νερό τον χειμώνα που διαρρέει «αφιλτραριστό» στο χώμα και στους γύρω δρόμους, ενώ το καλοκαίρι η δυσωδία ταξιδεύει ανεμπόδιστη μέχρι τα σπίτια μας, κάτι που δεν αντέχεται.

Όπως αναφέρουμε, για να επιλυθεί το πρόβλημα πρέπει αρχικά να υπάρξει χωροθέτηση των κάδων έτσι ώστε αυτοί να βρίσκονται εκεί που παράγεται όγκος απορριμμάτων και όχι εκεί που οι πολίτες ίσως λογίζονται ανίσχυροι να πιέσουν. Κάνεις δεν θέλει κάδους έξω από τον χώρο του, αλλά δεν μπορεί αυτοί να καταλήγουν έξω από τον χώρο κάποιου άλλου. Η σωστή χωροθέτηση λοιπόν, προϋποθέτει ότι οι κάδοι πρέπει να τοποθετούνται κοντά στα σημεία που παράγονται τα απορρίμματα.

Στο άλλο μέρος του προβλήματος, το μόνο που χρειάζεται είναι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να κάνει απλά το καθήκον της. Μπορεί να πει κάποιος, ότι το πρόβλημα οφείλεται σε θέματα όπως ο δήμος έχει μεγαλώσει, ότι δεν επαρκεί το προσωπικό ή ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος έχει να κάνει με την όχι και τόσο υπεύθυνη συμπεριφορά συμπολιτών μας. Αλλά μιας και το θέμα υπάρχει χρόνια, χωρίς να γίνουν τα ελάχιστα(χωροθέτηση), όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι πάρα μόνο δικαιολογίες.

Να τονίσουμε τέλος ότι τις υπηρεσίες καθαριότητας τις υποκαθιστούν περίοικοι, συνήθως άνθρωποι τρίτης ηλικίας. Το να είσαι πολίτης τρίτης ηλικίας στην πόλη μας αποτελεί μάλλον βολική αδυναμία. Είναι ντροπή και τόσο η κατάσταση που χρονίζει, όσο  και ο όλος χειρισμός που δεν σέβεται τον πολίτη.

Επιτρέπεται λοιπόν τόσο η αρμόδια υπηρεσία, όσο και ο οποιοσδήποτε πολιτικά προΐσταται, να μην έχει τουλάχιστον επικοινωνήσει μετά την αναφορά του προβλήματος; Το βασικότερο: επιτρέπεται οι υπεύθυνοι να μην έχουν επιληφθεί του θέματος σε όλο αυτό το διάστημα;

Related posts

Λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς  – AgrinioSite

aitoloakarnanianews

Νέα δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου από 4/4

aitoloakarnanianews

Και ο Ν.Φαρμάκης στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο