AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Τελευταία παράταση για το τέλος Φεβρουαρίου

[ad_1]

Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Τελευταία παράταση για το τέλος Φεβρουαρίου


Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Τελευταία παράταση για το τέλος Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμά της: 

Μια ακόμη παράταση έλαβε το πολύπαθο έργο κατασκευής των πρώτων χιλιομέτρων του δρόμου Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, που κατασκευάζονται το τελευταία χρόνια στο ύψος της Καμαρούλας. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι η τελευταία παράταση καθώς το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 90%. Το νέο ορόσημο που ετέθη από το Υπουργείο Υποδομών μιλά για το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου. Η παράταση δίνεται για λόγους που αφορούν κυρίως καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των  απαλλοτριώσεων.

Το έργο όπως είναι γνωστό αντιμετώπισε ότι προβλήματα με την αρχική του μελέτη και την κακή του προετοιμασία γενικότερα. Πολλά προβλήματα επιχειρήθηκε να λυθούν μέσω συμπληρωματικής σύμβασης, αλλά και υποέργων που αφορούν το τροποποιημένο δίκτυο των παράπλευρων οδών, ωστόσο οι απαλλοτριώσεις, που αφορούν κυρίως την κατασκευή παράπλευρων οδών και οι μετατοπίσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας πήγαν για πολλοστή φορά πιο πίσω τα χρονοδιαγράμματα.

10 χρόνια για 7 χιλιόμετρα

Το έργο, που αφορά επί της ουσίας την κατασκευή νέου δρόμου μόλις 7 χιλιομέτρων, μέχρι το ύψος της Καμαρούλας, βρίσκεται στην τελευταία του στροφή… με σκοπό πλέον να ολοκληρωθεί ουσιαστικά 10 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασής του στις 25-04-2014.

Είναι χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων έχει αλλάξει το φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας, λόγω των αντιδράσεων στο κακό σχεδιασμό των πρώτων τριών χιλιομέτρων που διέρχονται κοντά στον αστικό ιστό του Αγρινίου.

Άγνωστο το τι θα γίνει με το νότιο τμήμα και τη νέα χάραξή του

Εκείνο όμως που προβληματίζει είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα του έργου από το Αγρίνιο έως τον κόμβο στο ύψος της Αβόρανης, μήκους 2,8χλμ, που ως γνωστόν αποφασίστηκε να επανασχεδιαστεί, καθώς προσέκρουσε στις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής Ρουπακιά και του δήμου Αγρινίου. Για τον επανασχεδιασμό του τμήματος αυτού θα απαιτηθεί ανάθεση νέας μελέτης και ακολούθως περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Μάλιστα η νέα χάραξη θα πρέπει να «κουμπώσει» με την πρόταση για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και θα ξεκινά ως φαίνεται στην περιοχή του Νοσοκομείου Αγρινίου και πιθανότατα, όπως είχε προταθεί από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, θα ακολουθεί παραποτάμια διεύθυνση στην περιοχή της Ερμίτσας. Ωστόσο ενώ αναμένονταν από το Υπουργείο Υποδομών να προκηρυχθεί η μελέτη, αντ’ αυτού στην τελευταία τροποποίηση του έργου ο προϋπολογισμός για την μελέτη και την κατασκευή του τμήματος αυτού, σχεδόν 7 εκατ. ευρώ, μηδενίστηκε, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια εξήγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Mια βόλτα στο στολισμένο Αγρίνιο που φόρεσε τα γιορτινά του (βίντεο)

[ad_2]

Related posts

«Εκατομμυριούχος»: Το «πάλεψε» η εντυπωσιακή αγρινιώτισσα, Εύη Παπαδοπούλου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Δεύτερη παράταση στις αναπλάσεις κεντρικών οδών (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Οικογενειακή υπόθεση ο 15ος ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» – Πρώτος ο Κώστας Σταμούλης, δεύτερος ο αδελφός του Νίκος (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο