AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Έρευνα και για συνέργεια της μητέρας του 29χρονου στην ασέλγεια του 4χρονου αγοριού

[ad_1]

Αγρίνιο: Έρευνα και για συνέργεια της μητέρας του 29χρονου στην ασέλγεια του 4χρονου αγοριού


Στις 8 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 4χρονου στο Αγρίνιο.  Η οικογένεια του παιδιού θα πάει στον Άρειο Πάγο για παραλείψεις και καθυστερήσεις.

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί στο Αναθεωρητικό Στρατιωτικό Εφετείο Αθηνών η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου 4χρονου αγοριού, που φέρεται να τελέστηκε την Άνοιξη του 2021, στο Αγρίνιο.

Θα εκδικαστεί η έφεση της καταδίκης σε 7 χρόνια κάθειρξης (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα) σε 29χρονο τότε ποδοσφαιριστή, με το αδίκημα να έχει τελεστεί την εποχή που ο κατηγορούμενος εκτελούσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, λόγος για τον οποίο η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Στρατιωτικό Δικαστήριο Ιωαννίνων. Ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Στρατιωτικού Δικαστηρίου Αθηνών (Εφετείο), έχει ασκήσει έφεση με την οποία ζητά να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στον κατηγορούμενο.

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, στο αναθεωρητικό δικαστήριο έχουν γίνει ήδη δύο δικάσιμες. Στην πρώτη, στις 29-1-2024, έγινε κατάθεση μόνο του πατέρα του 4χρονου τότε παιδιού ενώ στην δεύτερη, στις 19 Φεβρουαρίου 2024, ξεκίνησε η κατάθεση της μητέρας του 4χρονου, η οποία διεκόπη καθώς η μητέρα κατέθεσε στο δικαστήριο οπτικοακουστικό υλικό με την πρώτη πραγματογνωμοσύνη του ανήλικου, το οποίο από την Εισαγγελία Αγρινίου είχε μπει στο αρχείο. Σύμφωνα, δε, με τα λεγόμενα της μητέρας στην κατάθεσή της, έγινε προσπάθεια συγκάλυψης σημαντικών στοιχείων που είναι επιβαρυντικά για τους εμπλεκόμενους, με το οπτικοακουστικό αυτό υλικό να περιέρχεται στην κατοχή των γονέων λίγες ημέρες πριν.

Το αίτημα της μητέρας έγινε ομόφωνα δεκτό από τα μέλη του Αναθεωρητικού δικαστηρίου καθότι, όπως υποστήριξαν, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της υπόθεσης, με την δίκη να διακόπτεται για τις 8-3-2024, προκειμένου να υπάρχει χρόνος από την πλευρά του κατηγορούμενου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Η πρώτη πραγματογνωμοσύνη είχε γίνει με εντολή εισαγγελέα στις 30/9/2021, παρότι η μηνυτήρια αναφορά είχε γίνει στις 25/7/2021, με σημαντική δηλαδή καθυστέρηση, ενώ η δεύτερη, στην οποία βασίστηκε το κατηγορητήριο πρωτόδικα, έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2023 με ακόμη μεγαλύτερη χρονική απόσταση, σχεδόν 6 μήνες μετά από τα καταγγελθέντα γεγονότα.

Σημαντικό πρόσθετο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι έχει ξεκινήσει και νέα προανάκριση, αυτή την φορά για συνέργεια της μητέρας του 29χρονου ποδοσφαιριστή, η οποία ήταν η νταντά του 4χρονου παιδιού.

Κι όλα αυτά ενώ, με παραγγελία της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αγρινίου, έχει ασκηθεί από τον Δεκέμβριο του 2023 και ποινική δίωξη στον 29χρονο και σε ακόμη τρία συγγενικά του πρόσωπα, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών (προμήθεια για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας), σύμφωνα με υλικό που βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατάσχεσαν οι αρχές από την οικία του κατηγορούμενου.

Μάλιστα- κι αυτό είναι ένα σημαντικό νέο στοιχείο-, η οικογένεια του 7χρονου πλέον παιδιού αναμένεται να προσφύγει και στον Άρειο Πάγο για να διερευνηθούν και να τιμωρηθούν ενδεχόμενες σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις σε φάσεις της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Γιάννης Συμψηρής


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Η «number one» μας Έλενα Παπαρίζου στη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

aitoloakarnanianews

Καινούργιο: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Μαθητές Λυκείου έκαναν ληστείες – Βίντεο από τη δράση τους

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο