AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Έφυγαν χωρίς παπούτσια από το ΔΑΚ οι νεαροί παίκτες»! Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις λεηλασίες από σύλλογο

[ad_1]

Αγρίνιο: «Έφυγαν χωρίς παπούτσια από το ΔΑΚ οι νεαροί παίκτες»! Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις λεηλασίες από σύλλογο


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αίτημα αποζημίωσης από σύλλογο για τις λεηλασίες στο ΔΑΚ, στο Αγρίνιο – Χρήστος Ζαρκαβέλης: «Δεν επαρκεί η φύλαξη, επανεξετάζουμε τα μέτρα».

Η τραγική κατάσταση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Μιχάλης Κούσης» στο Αγρίνιο με τις κλοπές στα αποδυτήρια αλλά και παντού εκτός κι εκτός του χώρου, έγινε πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η τελευταία μεγάλη αναστάτωση ήρθε το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Άτλαντες Αγρινίου – Ένωση Αγίου Δημητρίου Β’  για το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (Γ ΕΠΣΑ), αφού άγνωστοι διέρρηξαν τα αποδυτήρια και πήραν από κινητά τηλέφωνα και χρήματα, μέχρι ένα σάκο με αθλητικό υλικό!

Οι άγνωστοι διέρρηξαν ξανά τα αποδυτήρια του ΔΑΚ ενώ την προηγούμενη, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Απόλλων Δοκιμίου – Αστέρας Μεσολογγίου η οποία διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο λόγω της επισποράς σε αυτό του Δοκιμίου. Πολίτες που αθλούνται στο ΔΑΚ καταγγέλλουν αδιαφορία αφού οι διαρρήξεις είναι μόνιμο φαινόμενο στα αποδυτήρια του σταδίου και κάνουν λόγο για ανικανότητα, αναφορικά με τη φύλαξη του χώρου και τα μέτρα προστασίας.

«Πήραν τα πάντα, κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ρούχα, σάκους, ότι βρήκαν οι γνωστοί- άγνωστοι, όπως δυστυχώς συνηθίσαμε να τους λέμε», δήλωσε την Δευτέρα το πρωί στον «Δυτικά FM» ο κ. Κώστας Καρράς, πρόεδρος της Ένωσης Αγίου Δημητρίου. «Το χειρότερο από όλα είναι ότι νεαρά παιδιά έφυγαν από το γήπεδο χωρίς να έχουν παπούτσια να φορέσουν. Μιλάμε για παιδιά, πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Η ζημιά συνολικά είναι πάνω από 5.000 ευρώ και πέρα από την μήνυση που έχουμε κάνει θα επιδιώξουμε αποζημίωση από τους φορείς που μπλέκονται, δηλαδή Δήμο Αγρινίου, Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας καθώς και την υπηρεσία της διοίκησης του ΔΑΚ. Μίλησα με κάποιους που απλά μου είπαν ότι “θα το κοιτάξουν”. Την προηγούμενη μέρα είχαν κλέψει τα αποδυτήρια του Απόλλωνα Δοκιμίου, ανθρώπους του οποίου, να σημειωθεί, έχουν ξανακλέψει και πέρυσι σε αγώνα στο ΔΑΚ, πάλι με σημαντικές απώλειες σε υλικό. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση σαν να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, δεν μπορεί να το αποδεχόμαστε», επισημαίνει ο κ. Καρράς.

Ακούστε τι ανέφερε ο κ. Καρράς στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη (Today News): 

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος “Ένωση Αγίου Δημητρίου” κατήγγειλε δημόσια τα «ελλιπέστατα μέτρα φύλαξης εντός ΔΑΚ Αγρινίου», τονίζοντας ότι αυτά «πρέπει να προβληματίσουν άπαντες και ιδίως τις αρμόδιες αρχές οι οποίες επί πολλών αντίστοιχων επεισοδίων εξακολουθούν να κωφεύουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Έχουμε μείνει ενεοί με τις καταστάσεις στο ΔΑΚ Αγρίνιου! Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά στο ΔΑΚ Αγρινίου εκτυλίχθηκαν απίστευτες καταστάσεις που μας θλίβουν και μας απογοητεύουν.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Ημιχρόνου της αναμέτρησης της Β’ Ομάδας της Ένωσης Αγίου Δημητρίου απέναντι στους Άτλαντες Αγρινίου, άγνωστοι εισήλθαν στα αποδυτήρια της ομάδας, παραβιάζοντας πόρτες, έσπασαν παράθυρα και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα των ποδοσφαιριστών, χρηματικά ποσά και αθλητικό υλικό.

Θυμίζουμε ότι χθες, άγνωστοι διέρρηξαν ξανά τα αποδυτήρια του ΔΑΚ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Απόλλων Δοκιμίου – Αστέρας Μεσολογγίου. Δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο που άγνωστοι κλέβουν και λεηλατούν τα αποδυτήρια του ΔΑΚ. Η διοίκηση της ομάδας μας και οι γονείς των ποδοσφαιριστών κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου, επιφυλασσόμενοι για κάθε εταίρο νόμιμο δικαίωμά τους.

Τα ελλιπέστατα μέτρα φύλαξης εντός ΔΑΚ Αγρινίου, πρέπει να προβληματίσουν άπαντες και ιδίως τις αρμόδιες αρχές οι οποίες επί πολλών αντίστοιχων επεισοδίων εξακολουθούν να κωφεύουν. Ως Ένωση Αγίου Δημητρίου Αγρινίου επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες».

Γενικότερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταγγέλλουν άτομα που επανειλημμένα δρουν εντός των χώρων του ΔΑΚ, μάλλον απολαμβάνοντας το γεγονός ότι προκαλούν τρόμο σε όποιο θέλει να αθληθεί στο στάδιο. Κοινώς, φέρονται σαν να έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι κάνουν. Είναι, δε, εξοργιστικό ότι αυτές οι συμπεριφορές θεωρούνται δεδομένες από όλους! Τους παθόντες, της αρχές αλλά και τους δράστες που θεωρείται ότι κάνουν κάτι απλό: «παίρνουν» (σ.σ. είναι το ρήμα που οι ίδιοι χρησιμοποιούν) οτιδήποτε είναι εκτεθειμένο! Αντιθέτως, θεωρείται απολύτως κατακριτέο, και σωστά, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους άνθρωποι που επανειλημμένα έχουν πέσει θύματα παραβίασης του προσωπικού τους χώρου και δείχνουν ανήμποροι ακόμη και απέναντι στα ίδια τα παιδιά τους.

Χρήστος Ζαρκαβέλης:” Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και απολογούμαστε στους παθόντες”

Μιλώντας στον «Δυτικά FM» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμούς κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης, αφού καταδίκασε τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα, παραδέχτηκε ότι ο Δήμος έχει διαχρονικά αποτύχει στο να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες άθλησης στο ΔΑΚ. Ο κ. Ζαρκαβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επαρκεί η φύλαξη, αυτό είναι σαφές. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα για πολλούς φύλακες, υπάρχουν δύο (!) όλοι κι όλοι, ένας σε πρωινή βάρδια κι ένας το απόγευμα για 70 στρέμματα συνολικά! Επανεξετάζουμε τα μέτρα και από σήμερα προσωπικά θα ασχοληθώ με το να βρω κάποια λύση. Δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι μια διαχρονική αποτυχία όλο αυτό και πρέπει με κάθε τρόπο να το αλλάξουμε, αφού δούμε πότε υπάρχει έξαρση, πόσο προσωπικό έχουμε διαθέσει κλπ. Είναι ένα θέμα περίπλοκο και κοινωνικά, ξαναλέω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες και απολογούμαστε στους παθόντες. Έχουμε ζητήσει περιπολίες από την Αστυνομία και η έλλειψη προσωπικού είναι δεδομένη.

Φαίνεται ότι υπάρχουν στοχευμένες ενέργειες πολλές φορές κυρίως όταν δεν έχει κόσμο στο ΔΑΚ, όμως υπάρχουν και στιγμές όπως χθες όπου το θράσος ξεπέρασε κάθε όριο.

Υπάρχει ιδιωτική εταιρία φύλαξης τις βραδινές ώρες και πρέπει να δούμε αν υπάρχουν πόροι να την ενεργοποιήσουμε και την μέρα. Είναι τραγικό να έχουμε εγκαταστήσει πρόσφατα την προτομή του Μιχάλη Κούση και να νιώθουν όλοι εκτεθειμένοι σε παραβατικούς».

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Γιάννης Συμψηρής

[ad_2]

Related posts

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Μεσοσταθμικές αυξήσεις 15% το 2024

aitoloakarnanianews

Ο Θανάσης Παπαθανάσης Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στο 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο Agrown

aitoloakarnanianews

Καλύβια: Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιακώβου του εν Εύβοια

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο