AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Ο Θανάσης Παπαθανάσης Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στο 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο Agrown

[ad_1]

Ο Θανάσης Παπαθανάσης Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στο 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο Agrown


Στο 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN στη λίμνη Τριχωνίδα παρευρέθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους νέους παραγωγούς που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν  τόνισε: 

«Η Αιτωλοακαρνανία είναι τόπος να ζεις και να παράγεις… αγροδιατροφικά προϊόντα.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, στις ομιλίες μας, αναφέραμε συχνά το πλεονέκτημα της έκτασης, ότι δηλαδή ο νομός μας, η Αιτωλοακαρνανία, είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας και βέβαια ότι εδώ φύονται και μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν όλα τα αγροτικά, κτηνοτροφικά, μελισσοκομικά, αλλά και αλιευτικά προϊόντα. Σήμερα, με τη γεωργία ακριβείας να προχωρά και να διαμορφώνει μια νέα αντίληψη, σαφώς πιο τεχνοκρατική στον αγροτικό τομέα, πάλι μπορούμε να επικαλεστούμε το ίδιο στοιχείο σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό.

Είμαστε όμως στην ευτυχή θέση, να αναφέρουμε τις πολύ πλούσιες επιδόσεις των συντελεστών του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αποτελεί τον πιο κρίσιμο τομέα της τοπικής μας οικονομίας, πόσο μάλλον τα αγρο-διατροφικά προϊόντα (ελιές, ελαιόλαδο, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, γάλα, κρέας, μέλι, αλιεύματα κ.λπ). Αυτή τη θέση, οφείλουμε με τη στάση μας να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε έτι περαιτέρω, σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή και να εστιάσουμε στην ποιότητα και στο branding. Σε μια εποχή με εμφανή τα σημάδια της κλιματικής κρίσης καθίσταται εξαιρετικά επισφαλής και δύσκολη η διαδικασία της παραγωγής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα (επάρκεια υδάτινων πόρων, ευνοϊκό κλίμα, εύφορα εδάφη) και να εξελίξουμε την αγροτική παραγωγή με:  1) νέες τεχνολογίες, 2) καινοτομίες, 3) ομάδες παραγωγών, 4) σύγχρονες-λειτουργικές αρδευτικές υποδομές και 5) υποστήριξη στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον αλιέα αλλά και τον μεταποιητή τροφίμων σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας. Όταν φτάσουμε στο σημείο να τα επιτύχουμε όλα αυτά και να αφαιρέσουμε γραφειοκρατία από την καθημερινή ζωή του Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφου, αλιέα, παραγωγού τότε θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε να δώσουμε αξία στην αγροτική μας παραγωγή.

Όλοι μαζί με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Χρυσός ο Αγρινιώτης Ηλίας Παπαευθυμίου στο διεθνές τουρνουά “Patriote” στη Σερβία (εικόνες – video)

[ad_2]

Related posts

Πιστιόλας: Δεν θα αφήσουμε τον Δήμο να γίνει ξέφραγο αμπέλι και παραμάγαζο

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο:  «Η νοσηλευτική επιστήμη από το χθες στο αύριο» – Η πρώτη νοσηλευτική ημερίδα για το Νοσοκομείο (εικόνες & video)   

aitoloakarnanianews

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο