AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από το Ειδικό Σχολείο “Μαρία Δημάδη”

[ad_1]

Αγρίνιο: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από το Ειδικό Σχολείο “Μαρία Δημάδη”


Μία ξεχωριστή  δράση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «Μαρία Δημάδη» και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για τις 3 Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η δράση  έλαβε χώρα στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη – Παιδικό Τμήμα, στην Παλαιά Λαχαναγορά. Οι διευθυντές των δύο σχολείων κ. Αγγέλης Λάμπρος και κα. Τασούλη Κωνσταντίνα απηύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές και σε όσους γονείς παρευρέθηκαν, αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία και  ευχαρίστησαν τις υπεύθυνες της Παιδικής Βιβλιοθήκης κα. Νικολάου Γεωργία και κα. Στρουγγάρη Μαρίνα – Ελένη για τη ζεστή φιλοξενία τους.

Η κοινωνική λειτουργός κα. Τσώνη Πολυξένη και η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κα. Λαζαρίδου Μελανία,μίλησαν για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, για την αποδοχή της διαφορετικότητας και για τα κοινωνικά στερεότυπα τα οποία θα πρέπει να εξαλειφθούν, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο στην προσέγγιση και στην αλληλεπίδρασή μας με άτομα με αναπηρία. Στη συνέχεια,  με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση, έγινε προβολή βίντεο και ανάγνωση παιδικού παραμυθιού από την κοινωνική λειτουργό, τονίζοντας τη σημασία της φιλίας στη ζωή των παιδιών και πώς μπορεί μία φιλία ανάμεσα σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και σε παιδιά με αναπηρία, να λειτουργήσει με θετικό και υποστηρικτικό τρόπο και για τις δύο πλευρές, εμπλουτίζοντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους .

Παράλληλα με την ανάγνωση του παραμυθιού έγινε απόδοσή του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την εκπαιδευτικό κα.  Διονυσίου Περσεφώνη για τους μαθητές με προβλήματα ακοής.

Ακολούθησε  δραματοποίηση παιδικού παραμυθιού από μαθητές της Ε’ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για το  βραβευμένο  παιδικό παραμύθι της εκπαιδευτικού  κας Αλεξανδροπούλου Αρχοντούλας, η οποία προετοίμασε με τους μαθητές της  και έχει τίτλο «Άκου τον ήχο της Σιωπής και έλα στ’ αυτί μου να μου πεις», μιλώντας με ευαισθησία για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Έπειτα οι μαθητές του ειδικού αντάλλαξαν με τους μαθητές του 4ουγλυκίσματα και  μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια  που κατασκεύασαν με την εκπαιδευτικό κα Γιαννοκώστα Ελένη, μοιράζοντας έτσι ευχές και χαμόγελα.

Η δράση ολοκληρώθηκε με δύο τραγούδια τα οποία συνόδεψε  με το ακορντεόν της η μουσικός κα. Ζαφείρη Κωνσταντίνα και αποδόθηκαν επίσης  στην νοηματική γλώσσα κλείνοντας με το πιο όμορφο ανθρωπιστικό  μήνυμα των  στίχων «… πιο πολύ  Ν’ ΑΓΑΠΑΣ τους ανθρώπους», γιατί μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, είμαστε όμως όλοι ίσοι.

Μικροί Αθλητές: Χριστουγεννιάτικη Αθλητική διαδρομή – “Γυρεύοντας τα ξωτικά μες στο Christmasthlon”

[ad_2]

Related posts

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2024

aitoloakarnanianews

Ποταμούλα: Ο γηραιότερος (97 ετών) Γιάννης Τσούνης θυμάται

aitoloakarnanianews

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την χοροεσπερίδα με Ρόκκο – Παντούλα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο