AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Εκ βάθρων η ανακαίνιση στο κτίριο του πάρκου (εικόνες)

[ad_1]

Αγρίνιο: Εκ βάθρων η ανακαίνιση στο κτίριο του πάρκου (εικόνες)


Αγρίνιο: Εκ βάθρων η ανακαίνιση στο κτίριο του πάρκου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο κτίριο του Πάρκου που μαρτυρούν πως θα πρόκειται για ένα εντελώς νέο κτίριο με την παλιά όμως μορφή του

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Καθημερινά οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες αποδεικνύουν πως το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, καθώς όλες τις ώρες είναι γεμάτο, είτε από γονείς που πηγαίνουν στην παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά τους, είτε από δημότες που αθλούνται εκεί ή απολαμβάνουν τους περιπάτους τους.

Για να ολοκληρωθεί το project του πάρκου εκκρεμεί η ανακατασκευή του υφισταμένου κτιρίου, όπου οι εργασίες για τον σκοπό αυτό ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2023 και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα στις 24 Αυγούστου του 2023 είχε υπογραφεί από το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου η σύμβαση προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, τόσο για το δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όσο και για την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Το κτίριο αποτελεί τοπόσημο με ξεχωριστό κοινωνικό ενδιαφέρον και έχει συμβάλει στη δημιουργία της ταυτότητας του δημοτικού Πάρκου, το οποίο πλέον έχει ανακτήσει την θέση που του πρέπει στην τοπική κοινωνία μετά την ήπια ανάπλασή του. Το κτίριο, όταν ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνισή του, θα αποδοθεί προς χρήση και  θα καλύπτει ακόμη περισσότερες ανάγκες!

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανακατασκευής, από την στιγμή της υπογραφής δηλαδή μέχρι και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, είναι 18 μήνες.

Στο νέο κτίριο θα υπάρχει πολυχώρος για συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα όπου θα λειτουργεί καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Προβλέπεται ακόμη χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων  με ποικίλες δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία σε σχέση με τον υπαίθριο χώρο του πάρκου, χώρος καλλιτεχνικών, και υπαίθριων δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου και λειτουργούν από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και τέλος προβλέπεται χώρος καφετέριας – αναψυκτηρίου που θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» για την έναρξη των εργασιών, τόνισε μεταξύ άλλων πως σκοπός είναι να υπάρχει κίνηση στο κτίριο και γενικότερα στο Πάρκο όσο περισσότερες ώρες είναι δυνατόν.

Ο Δημήτρης Τζιώλης 

Συγκεκριμένα ο κ.Τζιώλης επεσήμανε: «το κτίριο ανακαινίζεται πλήρως, θα απομείνει μόνο ο «σκελετός» του κτιρίου, ο οποίος μάλιστα θα ενισχυθεί σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας. Θα γίνουν δηλαδή παρεμβάσεις για την ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των πλακών που διαθέτει το κτίριο, ώστε να είναι πλήρως αντισεισμικό.

Το κτίριο θα διαθέτει τρεις χρήσεις. Η μία χρήση θα έχει το αναψυκτήριο, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν και θα είναι μαζί με το χώρο του περιστυλίου, θα είναι συγκεκριμένα 200 τ.μ. Θα υπάρχει επίσης αίθουσα εκδηλώσεων, πολύχωρος, συνεδριακό κέντρο 500 τ.μ. και θα υπάρχει ακόμη ένας χώρος, επίσης 500 τ.μ., που θα στεγάζει τις δράσεις του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου. Οι ρυθμοί των εργασιών είναι αρκετά γρήγοροι και αυτή την στιγμή το κτίριο που είναι στην φάση της επισκευής έχει απογυμνωθεί πλήρως. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο κτίριο, καθώς μόνο στην εικόνα του θα παραμένει ίδιο με το κτίριο της δεκαετίας του 70 διότι είναι διατηρητέο, καθώς μέχρι και τα υποστυλώματα θα θωρακιστούν ώστε να είναι αντισεισμικά και σύμφωνα με τις σύγχρονες διατάξεις. Μεγάλο τμήμα της οροφής του κτιρίου θα είναι φυτεμένο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πωλείται MINI Cooper S σε άριστη κατάσταση

 

 

 

 

[ad_2]

Related posts

Δήμος Αγρινίου: 2.000.000 ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας – «Έπεσαν» οι υπογραφές για το έργο

aitoloakarnanianews

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης (εικόνες & βίντεο)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Ομιλία του ιεροκήρυκα π. Λαυρέντιου Καρανάσιου στην Χριστιανική Ένωση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο