AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Κινητοποίηση από μαθητές και φοιτητές ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων (εικόνες)

[ad_1]

Αγρίνιο: Κινητοποίηση από μαθητές και φοιτητές ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων (εικόνες)


Την ανάγκη για «δημόσιο και πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο» και  «πτυχία με αξία» τόνισαν φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρας μας και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (18.1.24) στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο των αντίστοιχων πανελλαδικών δράσεων πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το πρωί σε αρκετές περιπτώσεις μαθητές είχαν προχωρήσει σε συμβολικές καταλήψεις των σχολείων τους.

Το κείμενο με το οποίο καλούνταν οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση:

«Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, το σχέδιό της να μας πιάσει στον ύπνο, να φιμώσει τους φοιτητές φέρνοντας το νομοσχέδιο εν μέσω εξεταστικής δεν πέρασε! Η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών, πανεπιστημιακών, εργαζόμενων στα ΑΕΙ, μαθητών και γονιών απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η επίθεση στους αγώνες μας!

Ήδη περισσότεροι από 130 φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές συντονιζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε αυτό το έκτρωμα.

Γι’ αυτό μετά τον πρώτο πανελλαδικό γύρο συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Γιατί αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είναι να σπουδάζει σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, να παρέχει πτυχία με αξία για να εργαστεί με δικαιώματα. Αυτό που ζητούν οι νέοι για να μην στραφούν στη μετανάστευση είναι ένα μέλλον που δε θα χαρακτηρίζεται από την ετεροαπασχόληση, τις κακοπληρωμένες θέσεις και την ελαστική εργασία. Αντίθετα το νομοσχέδιο δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις σπουδές, τα πτυχία και την εργασιακή μας προοπτική! Για αυτό και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε ένας φοιτητικός σύλλογος, ούτε ένας μαζικός φορέας της εκπαίδευσης που να το υποστηρίζει.

Πόσο μάλλον σε ένα τμήμα όπως το Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Αγρίνιο, το οποίο ιδρύθηκε με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα.

Σκεφτείτε λοιπόν ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο με το ίδιο αντικείμενο, το οποίο θα δίνει πτυχίο στους φοιτητές με επαγγελματικά δικαιώματα και εργασιακή προοπτική, ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν θα μπορεί να τους παρέχει αυτά τα αγαθά , αλλά θα υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το τμήμα.

Σε μαχητική διάθεση και αγωνιστικό κλίμα βρίσκονται οι φοιτητές και οι μαθητές της χώρας , διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υποβαθμίζοντας έτσι περαιτέρω τις σπουδές και τα πτυχία τους, θέτοντας νέους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση.

Οι φοιτητές διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

• Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

• Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!

• Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα όχι διαβατήρια για ανεργία – μετανάστευση! Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές!

• Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων!


[ad_2]

Related posts

Aγρίνιο: Θεατρικές παραστάσεις από τα Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα”

aitoloakarnanianews

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Δεν επαιτούμε – απαιτούμε»

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Παρουσίαση του βιβλίου “Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά”

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο