AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Νέα διαμαρτυρία στα δικαστήρια για την ποινική δίωξη γιατρών – «Το Υπουργείο Υγείας ζητάει και τα ρέστα» (εικόνες – video)

[ad_1]

Αγρίνιο: Νέα διαμαρτυρία στα δικαστήρια για την ποινική δίωξη γιατρών – «Το Υπουργείο Υγείας ζητάει και τα ρέστα» (εικόνες – video)


Τη σημερινή ημέρα (22.2.24) της πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών ενάντια στην περεταίρω ιδιωτικοποίηση της υγείας,  92 νοσοκομειακοί γιατροί από τους συνολικά 200,  επρόκειτο να δικαστούν στο Αγρίνιο επειδή δεν εξέδιδαν ηλεκτρονικά τα παραπεμπτικά, όντας εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης.

Η απεργία των δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη, όπως αναμενόταν, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της δίκης ωστόσο, εκπρόσωποι της Ένωσής τους, του Ιατρικού Συλλόγου, συνταξιούχων και άλλων φορέων,  βρέθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άδικη και παράλογη δίωξη, όπως τη χαρακτηρίζουν.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής τόνισε ότι η ευθύνη για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση βαρύνει το Υπουργείο Υγείας και όλους τους διοικητές  που πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς τις δικές τους ανεπάρκειες τις μετακίνησαν με ΕΔΕ και αποφάσεις τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αναφερόμενος σε μια νέα εξέλιξη ο κ. Αραβανής σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θέλει τώρα και τα «ρέστα», ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ να γνωμοδοτήσει για τους γιατρούς εάν θα τεθούν σε δυνητική αργία όχι γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά επειδή δεν εξέδιδαν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, με ευθύνη όμως των Διοικήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑΑ τόνισε ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν τόσο για την άδικη μεταχείριση των γιατρών όσο και για την ανάγκη αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


[ad_2]

Related posts

Νέος χώρος αναψυχής στην «καρδιά» του Αγρινίου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Κουτσούμπα – Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων

aitoloakarnanianews

Δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι: Πόρισμα για νέα χάραξη από την Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ – Δηλώσεις του Λίνου Μπλέτσα στο «Δυτικά FM»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο