AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο – πλατεία Ειρήνης: Παράπονα για έλλειμμα κάδων

[ad_1]

Αγρίνιο – πλατεία Ειρήνης: Παράπονα για έλλειμμα κάδων


Αγρίνιο – πλατεία Ειρήνης: Παράπονα για έλλειμμα κάδων σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία οι καταστηματάρχες λένε: «δεν μπορεί δυο κάδοι απορριμμάτων να εξυπηρετήσουν τόσα μαγαζιά σε πεζόδρομο».

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τα παράπονά τους εκφράζουν καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του νέου πεζόδρομου που υπάρχει εδώ και καιρό στην πλατεία Ειρήνης, αφενός γιατί έχουν «φύγει» αρκετοί κάδοι κι έχουν απομείνει ουσιαστικά δύο σε σταθερές (καλουπωμένες) θέσεις, κι αφετέρου γιατί δεν φαίνεται να τηρείται η συμφωνία που έχει γίνει, να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους και τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Φλέμινγκ και στην θέση διαγώνια απέναντι από τη πιάτσα ταξί.

Η «Σ» δημοσιεύει την επιστολή πολίτη-καταστηματάρχη της περιοχής που εκθέτει το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προ λίγου καιρού βολιδοσκόπηση από τον Δήμο Αγρινίου στους καταστηματάρχες της περιοχής και συμφωνήθηκε να παραμείνουν μόνο όσοι κάδοι είναι σε σταθερή θέση και όταν εκεί γεμίζουν τα απορρίμματα να μεταφέρονται στα δύο σημεία που έχουν προαναφερθεί. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό πάρθηκε σχετική απόφαση από την επιτροπή καθαριότητας, όχι μόνο από την πλειοψηφία, αλλά από όλους τους συμμετέχοντες:

«Η κατάσταση στην πλατεία Ειρήνης σχετικά με τους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχοντας άλλοθι στην ανακατασκευή τμημάτων οδοστρώματος για πεζοδρόμηση επί της οδού Παπαστράτου και Πλατεία Ειρήνης “εξαφανίστηκαν” οι υπάρχοντες κάδοι στη συμβολή των οδών Καραΐσκάκη και Παπαστράτου καθώς και ο κάδος που υπήρχε σε μόνιμα καλουπωμένη θέση απέναντι από φούρνο επί της οδού Παπαστράτου. Η προφανής αιτία είναι ότι κάποιοι ενοχλούνται και ενεργούν αυτοβούλως μετακινώντας τους σε άλλα σημεία της πλατείας ακόμη και κλωτσώντας τους, ίσως διότι έχουν «πλάτες» και νιώθουν ισχυροί.

Όλοι αυτοί οι κάδοι έχουν κακώς εγκατασταθεί στα προβλεπόμενα σημεία στάθμευσης δικύκλων έναντι του ταχυδρομείου παραμένοντας ουσιαστικά “αδρανής” αφού είναι απομακρυσμένοι καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο στάθμευσης. Τελικά ο μόνος μάχιμος κάδος σκουπιδιών βρίσκεται στη μέση της πλατείας ειρήνης έξω από τα δικά μας καταστήματα. Ο κάδος που προϋπήρχε στο πεζοδρόμιο της πιάτσας των ταξί καταργήθηκε όπως για περίεργο λόγο καταργήθηκε και ο ανοιχτός τηλεφωνικός θάλαμος στην αρχή της πιάτσας.

Τελικά αυτός ο πράσινος κάδος αφού γεμίσει χαρτόκουτα τις πρωινές ώρες, συμπληρώνονται και ξεχειλίζει πλέον με κάθε είδους σκουπιδιών αφού κάποιοι “κύριοι και κυρίες“ θεωρούν κοπιαστική τη μεταφορά των απορριμμάτων τους 15 μέτρα πιο πέρα στους άδειους προαναφερόμενους μεταφερόμενους μπλε και πράσινους κάδους.

Όπως καταλαβαίνετε η όλη κατάσταση λαμβάνει μορφή επιδημίας τόσο για την αδιαφορία που επιδεικνύεται όσο και για την εστία μόλυνσης που δημιουργείται καθημερινά στη δεύτερη κεντρική πλατεία του Αγρινίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και για την εικόνα του πολιτισμού μας. Συνεπώς, επιβάλλεται άμεσα αυστηρή λήψη μέτρων από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Μην στηριζόμαστε στις φιλότιμες ενέργειες κάποιων πολιτών όπως την επιστάτρια καθαριότητας κυρία Νάνου που ξεπερνώντας τα καθήκοντά της εκτελεί χρέη μεταφορέα ανοιχτών σακουλών σκουπιδιών στα σημεία που έπρεπε να τοποθετηθούν εξαρχής, ούτε φυσικά να περιμένουμε την πραγματοποίηση του προαναγγελθέντος έργου υπογειοποίησης κάδων για να γίνουμε πολιτισμένοι».

Είναι προφανές από την καταγγελία ότι υπάρχουν συμπεριφορές μεταξύ των καταστημάτων που προκαλούν την όλη κατάσταση, ενώ μιλώντας στη «Συνείδηση» ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χριστόφορος Παπαδημητρίου τονίζει ότι πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση της επιτροπής μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες. «Εμείς πήραμε μια απόφαση συνολικά ως επιτροπή ακούγοντας τους επαγγελματίες, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πεζόδρομος και από θέμα υγιεινής αλλά και από θέμα αισθητικής. Τα όσα μας μεταφέρονται θα αξιολογηθούν άμεσα και θα κάνουμε νέα παρέμβαση. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να δείξουν τη σωστή διάθεση και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα, ώστε να υπάρξει συμμόρφωση», επισημαίνει.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

Αγρίνιο: 48ώρες χωρίς ταξί – «Χειρόφρενο» για το φορολογικό

[ad_2]

Related posts

Πολύτεκνοι Αγρινίου: Επιστολή στον πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Πρωτοδικείο

aitoloakarnanianews

ΣΕΕΔΑ: Τι προτείνει για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων με ισχύ από την 1η Απριλίου

aitoloakarnanianews

O Γ. Παπαναστασίου για τον ημιτελικό του Παναιτωλικού με τον Άρη: Σήμερα όλοι μαζί κυνηγάμε το όνειρο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο