AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Πονοκέφαλος» στην εστίαση – Αλλάζει ταμειακή δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες

[ad_1]

Αγρίνιο: «Πονοκέφαλος» στην εστίαση – Αλλάζει ταμειακή δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες


«Πονοκέφαλος» στην εστίαση. Αλλάζει ταμειακή δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία μετά τη διασύνδεση με τα pos τους ζητείται και ταμειακή εστιατορίου συνδεδεμένη με τις παραγγελίες. Ζητούν νέο πρόγραμμα επιδότησης οι επαγγελματίες του κλάδου στο Αγρίνιο

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στο Αγρίνιο το γεγονός ότι πρόσφατα πάρα πολλοί πλήρωσαν για να αλλάξουν ταμειακή μηχανή κι να προμηθευτούν σύγχρονη, ενώ είναι υποχρεωμένοι την άνοιξη να πληρώσουν και πάλι για να αντικαταστήσουν τις ταμειακές, που τώρα προμηθεύτηκαν, με άλλες ειδικού τύπου ταμειακές για την εστίαση.

Το κόστος απόκτησης της φθηνότερης ταμειακής ανέρχεται στα 400 ευρώ και η καταβολή του ελάχιστου αυτού ποσού σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δυσκολεύει, καθώς πολλοί δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης που «έτρεχε».

Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου, σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι  να υπάρξει νέο πρόγραμμα επιδότησης που θα αφορά γενικότερα την ψηφιακή αναβάθμιση της εστίασης, καθώς στην πορεία ο κλάδος θα πρέπει να αποκτήσει συστήματα παραγγελιών κλπ που θα είναι και αυτά συνδεδεμένα με το pos και την ταμειακή μηχανή και όλα αυτά κοστίζουν ακριβά για την απόκτησή τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου Κώστας Ναστούλης αναλύοντας το θέμα που απασχολεί πολλούς επαγγελματίες του Αγρινίου, της ευρύτερης περιοχής και πανελλαδικά, δήλωσε:

Ο Κώστας Ναστούλης

«μπήκαμε σε μια περίοδο ψηφιακών αλλαγών στην εστίαση, όπως είναι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το pos και η αλλαγή ταμειακής στο χώρο της εστίασης, καθώς ο κλάδος θα διαθέτει συγκεκριμένου τύπου ταμειακές μηχανές.

Δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αντικατάστασης των ταμειακών με τις νέες, διότι δεν είναι έτοιμη η διαδικασία ούτε από «πλευράς» λογισμικού και εταιρειών, αλλά ούτε από «πλευράς» Κυβέρνησης. Οδεύουμε προς παράταση, αν και μας έλεγαν πως είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Εκτιμώ όμως ότι ως και την άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και από τότε και έπειτα θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τις ταμειακές μας.

Το αρνητικό όμως όλης αυτής της υπόθεσης κοστίζει ακριβά στις επιχειρήσεις εστίασης, διότι πολλοί συνάδελφοι στο Αγρίνιο και όχι μόνο, αναγκάζονται να αγοράσουν καινούργια ταμειακή μηχανή για ελάχιστους μήνες, καθώς τελειώνουν τα «Ζ» στις ταμειακές τους, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν για να αλλάξουν την ταμειακή που τώρα απέκτησαν.

Το πρόβλημα συνεπώς είναι πως κάθε φορά οι επαγγελματίες της εστίασης που αλλάζουν ταμειακή πληρώνουν το ελάχιστο 400 ευρώ, καθώς αυτό το κόστος έχει η φθηνότερη ταμειακή.

Παράλληλα, αρνητικό είναι πως πολλοί επαγγελματίες του κλάδου δεν έχουν προλάβει να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης για την απόκτηση ταμειακής μηχανής. Συνεπώς, ζητήσαμε να υπάρξει νέο πρόγραμμα επιδότησης που θα αφορά γενικότερα την ψηφιακή αναβάθμιση της εστίασης, καθώς στην πορεία και εφόσον αποκτήσουμε τις ειδικού τύπου ταμειακές που προορίζονται για την εστίαση, θα πρέπει να αποκτήσουμε και άλλα  ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιών κλπ που θα είναι και αυτά συνδεδεμένα με το pos και την ταμειακή μηχανή. Όλα αυτά κοστίζουν ακριβά για την απόκτησή τους, αλλά και για τις δυνατότητές πλέον των επαγγελματιών της εστίασης.

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει μια μορφή ενίσχυσης για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης να εναρμονιστούν άμεσα και ομαλά στα νέα δεδομένα, καθώς το κόστος είναι μεγάλο, μάλιστα επί δύο φορές και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, δεν είχε προβλεφθεί από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις ότι απαιτείται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να μπορέσουν όλες οι εταιρίες λογισμικού να ανταποκριθούν, να εναρμονιστούν μεταξύ τους και να παρέχουν τη νέα αυτή τεχνολογία – υπηρεσία στις επιχειρήσεις εστίασης και λόγω αυτής της αστοχίας η εστίαση βάζει δύο φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν προθεσμίες που έχουν οριστεί από την Ε.Ε. και το Κράτος πρέπει να τις ακολουθήσει, αλλά πρέπει να λαμβάνει όλες τις παραμέτρους υπόψη του. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν αρκετά χρήματα απ’ αυτά που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό αν υπάρξει καθυστέρηση, διότι οι σύγχρονες ταμειακές πρέπει την άνοιξη να αντικατασταθούν».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Σε θέση «μάχης» οι αγρότες στην Εθνική Οδό – Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στα γεφύρια του “Αλάμπεη” (εικόνες + video)                  


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Γενική Συνέλευση της Α.Μ.Κ.Ε. “Αγριωνίς Γαία”

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Δεύτερη Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία

aitoloakarnanianews

Δεν θα λειτουργήσουν οι κολυμβητικές πισίνες στο ΔΑΚ Αγρινίου αύριο Δευτέρα (8/1)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο