AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αγρίνιο/Πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψηφίων θετών γονέων από την Περιφέρεια

[ad_1]

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί δια ζώσης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, 1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου Ιωαννίνων-Αγρίνιο (2ος όροφος).
Είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών, θα υλοποιηθεί σε 5 συναντήσεις από τις 24-02- 2024 έως τις 09-03-2024 από εκπαιδευτές- υπαλλήλους:
Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων κ.τ.λ

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης υποψηφίων θετών γονέων είναι οι ακόλουθες:
 Θεματική Ενότητα Α: Ο χάρτης δικαιωμάτων των παιδιών. Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων στην Ελλάδα και την ΕΕ. Διαδικαστικά και νομικά θέματα.
 Θεματική Ενότητα Β: Προσωπικά κίνητρα και προσδοκίες. Στάσεις, αντιλήψεις σε σχέση με το θεσμό της υιοθεσίας και την ανατροφή των παιδιών. Στάδια σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών. Προσαρμογή στη σχέση και ανάπτυξη ψυχικού δεσμού με το παιδί.
 Θεματική Ενότητα Γ: Ιδιαίτερες ανάγκες παιδιών προς υιοθεσία. Οι αντιξοότητες στη ζωή της φυσικής οικογένειας και οι επιπτώσεις τους για
γονείς και παιδιά. Μηχανισμοί προστασίας, ψυχικής ανθεκτικότητας και ανάκαμψης.
 Θεματική Ενότητα Δ: Φροντίδα παιδιών με αυξημένες ανάγκες, ιδίως υγείας, αναπηρίας, εμπειρίας, κακοποίησης, παραβατικότητας κ.λ.π. Διαπολιτισμικά ζητήματα. Αποδοχή της διαφορετικότητας.
 Θεματική Ενότητα Ε: Το δικαίωμα του παιδιού στην ενημέρωση για την προέλευσή του και την υιοθεσία. Ζητήματα ταυτότητας στην υιοθεσία.
Πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες μετά την υιοθεσία.
 Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Related posts

Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

aitoloakarnanianews

Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου στην υποχρεωτική χρήση POS για 35 κλάδους

aitoloakarnanianews

Κορονοϊός: 40 νεκροί και 34 διασωληνωμένοι – 8 θάνατοι από γρίπη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο