AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Φυλακισμένη» στο σπίτι της γυναίκα με κινητικά προβλήματα – Σίριαλ η τοποθέτηση μιας ράμπας σε πολυκατοικία

[ad_1]

Αγρίνιο: «Φυλακισμένη» στο σπίτι της γυναίκα με κινητικά προβλήματα – Σίριαλ η τοποθέτηση μιας ράμπας σε πολυκατοικία


Αντιμέτωπη με την έλλειψη προσβασιμότητας ακόμα και στο ίδιο της το σπίτι, στο Αγρίνιο, βρίσκεται μια γυναίκα η οποία λόγω προβλημάτων υγείας, τα τελευταία δύο χρόνια μπορεί να μετακινηθεί μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο.

Το δικαίωμά της, εν έτει 2024, δεν είναι αυτονόητο, διαφορετικά η δημιουργία μιας ράμπας στην είσοδο της πολυκατοικίας της που περιλαμβάνει αρκετά διαμερίσματα δεν θα είχε μετατραπεί σε σίριαλ, βάσει των όσων μας περιέγραψε η αδελφή της.

Συγκεκριμένα, φανερά απογοητευμένη, επικοινώνησε με την εφημερίδα «Συνείδηση» όταν οι προσπάθειες της να κατασκευαστεί η απαιτούμενη πρόσβαση στην είσοδο του κτηρίου έπεσαν στο κενό. Όπως μας είπε, ένοικοι που συμμετείχαν σε έκτακτη γενική συνέλευση (τη νόμιμη απαρτία της οποίας η ίδια αμφισβητεί) εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με το εμβαδό που θα καταλάμβανε η ράμπα και για το λόγο αυτό, δεν συμφώνησαν με την κατασκευή της.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, για την περίπτωση τοποθέτησης μεταλλικής ράμπας ΑμεΑ μπροστά από την είσοδο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, είχε ζητηθεί και εκδόθηκε γνωμοδότηση από το Τμήμα Συγκοινωνιών – Κυκλοφορίας & Αδειών Μεταφορών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου. Η υπηρεσία είχε εισηγηθεί θετικά για την τοποθέτηση της ράμπας καθώς όπως σημείωνε «αφενός πρόκειται για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και επιβάλλεται η τοποθέτησή της για λόγους ευκολίας στην κίνηση αλλά και ασφαλείας, αφετέρου ο χώρος τοποθέτησης είναι στοά».

Στο ίδιο έγγραφο γινόταν παράθεση των προβλεπομένων από συγκεκριμένους Κανονισμούς σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούνται και αναφερόταν ότι κατά την τοποθέτηση της ράμπας, «εφόσον υπάρξει έγγραφη ειδοποίηση, θα παρευρίσκεται υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας για την επίβλεψη της ορθής κατασκευής». Εν τέλει, σε αντίθεση με τη γνωμοδότηση, όπως ανέφερε η αδελφή της γυναίκας με αναπηρία, της συστήθηκε προφορικά να απευθυνθεί σε ιδιώτη μηχανικό.

Και όσο συμβαίνουν αυτά που περιγράφηκαν, η κατάστασή της επιβάλλει θεραπευτικές συνεδρίες. Οι οικείοι της δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τη μεταφέρουν στα χέρια για να φύγει και να επιστρέψει στο σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την αυτονομία της.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπο ο οποίος διαπίστωσε αρχικά την ύπαρξη δυσκολιών όταν πρόκειται να τοποθετηθεί ράμπα σε χώρο με συνιδιοκτησίες, όπως στην περίπτωση των πολυκατοικιών. Δεσμεύτηκε δε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος.


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα η υποδοχή του νέου έτους (video)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Μαθητές Λυκείου έκαναν ληστείες – Βίντεο από τη δράση τους

aitoloakarnanianews

Πολύτεκνοι Αγρινίου: Επιστολή στον πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Πρωτοδικείο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο