AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Stop» στην ανομία προσεχώς – Έρχεται αλλαγή στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους

[ad_1]

Αγρίνιο: «Stop» στην ανομία προσεχώς – Έρχεται αλλαγή στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους


Έρχεται αλλαγή στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους. «Stop» στην ανομία προσεχώς όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία αρκετοί επαγγελματίες δεν ζήτησαν άδεια ή δεν πλήρωσαν και ο Δήμος Αγρινίου απαντά με νέες ρυθμίσεις, αλλαγές στο κανονισμό και στο βάθος ελέγχους

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Την τροποποίηση του κανονισμού για τα τραπεζοκαθίσματα και τη γενικότερη χρήση κοινόχρηστων χώρων από επαγγελματίες «τρέχει» στην παρούσα φάση ο Δήμος Αγρινίου.

Η τροποποίηση αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα από τα δύο επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ μετά την παρουσίαση και την επικύρωσή της, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πάνο Μαρνέζο δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στο ζήτημα της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων  και η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιεί συνέχεια ελέγχους.

«Φιλοδοξούμε ως το Πάσχα να υπάρχει μια διαφορετική εικόνα στην πόλη και να μην υπάρχει ανομία στο ζήτημα της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μαρνέζος μιλώντας στη «Σ». Η εικόνα ανομίας σε πεζοδρόμους και πλατείες προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι ουσιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων έχει μείνει στην εποχή του covid, όταν δόθηκε περισσότερος χώρος στις επιχειρήσεις. Αυτή την εικόνα συμπληρώνει το γεγονός  αρκετοί επαγγελματίες φέτος είτε δεν ζήτησαν την ανανέωση της άδειάς τους, είτε δεν έχουν πληρώσει τα τέλη που τους αναλογούν με βάση τα προβλεπόμενα.

Συγκεκριμένα ο κ.Μαρνέζος μιλώντας στη «Σ» και για το θέμα της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου παρουσίασε την κατάσταση όπως έχει σήμερα, ενώ παράλληλα «έδωσε» και τον βασικό στόχο του νέου πλαισίου που θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την επικύρωσή του από το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν είναι άλλος από την αυστηροποίηση των ελέγχων, με σκοπό την εξάλειψη της ανομίας.

Μαρνέζος
Ο Πάνος Μαρνέζος

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρνέζος τόνισε: «όταν ανέλαβα ίσχυαν τα μέτρα covid, τα οποία ίσχυαν μέχρι και πέρυσι τον Μάρτιο. Τα μέτρα αυτά δεν προέβλεπαν να τοποθετηθούν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, αλλά προέβλεπαν να υπάρχει μεγαλύτερος διαθέσιμος χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα, που διέθετε η εκάστοτε επιχείρηση εστίασης, ώστε να τα «απλώσει» και να μην δημιουργείται συνωστισμός ούτε στους εξωτερικούς χώρους. Να τονίζουμε όμως πως αυτό γίνονταν για τις επιχειρήσεις που διέθεταν τις νόμιμες προδιαγραφές για να έχουν επιπλέον μέτρα για να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους. Όσες όμως επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να πάρουν επιπλέον χώρο, διότι τα τραπεζοκαθίσματά τους ήταν μπροστά από παγκάκια ή δίπλα από ράμπες αναπήρων κλπ τότε αυτές οι επιχειρήσεις είχαν δικαίωμα έκπτωσης στο αντίτυπο της τοποθέτησης τραπεζοκαθυσμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.

Το διάστημα μετά τη λήξη των μέτρων για τον covid υπήρξε μια ανοχή από όλες τις Δημοτικές Αρχές ανά την Ελλάδα, διότι άλλαξαν ριζικά και τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων και γενικότερα όλο το οικονομικό περιβάλλον. Φέτος στο Δήμο Αγρινίου μπήκαμε στη διαδικασία να διαμορφώσουμε νέους ευέλικτους κανόνες. Μόλις οι κανόνες αυτοί ανακοινωθούν, κάτι που θα γίνει σε λίγο καιρό, τότε θα πάψει η ανοχή και οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, αν δεν εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου γίνονται ανανεώσεις ή αιτήσεις για την επόμενη χρονιά από τις επιχειρήσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και γενικότερα για την χρήση κοινόχρηστων χώρων (λ.χ. και από επιχειρήσεις όπως οπωροπωλεία κλπ).

Φέτος διαπιστώσαμε όμως ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν προέβησαν σε ανανέωση ή άλλες κατέβαλαν τα χρήματα που προβλέπονται στην αρχή, χωρίς όμως μετά να καταβάλουν την επόμενη δόση, ή άλλες δεν έκαναν καθόλου αίτηση ή ακόμη και άλλες που έκαναν αίτηση δεν πλήρωσαν ουδέποτε.

Ο Δήμος Αγρινίου δίνει τη δυνατότητα ή κατάθεσης εφάπαξ του ποσού ή διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επαγγελματία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει κοινόχρηστο χώρο να δώσει στην αρχή το 30% του ποσού, που του αναλογεί με βάση το χώρο που ζητά και στη συνέχεια να δώσει το υπόλοιπο ποσό σε 5 άτοκες δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δυνατότητα δεν παρέχεται σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας.

Μετά τη διαπίστωση του παραπάνω στοιχείου προ 10ημέρου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στο Δήμο Αγρινίου μεταξύ εμού και των Αντιδημάρχων Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας, του Γιάννη Φαρμάκη και του Λάμπρου Σκουφή αντιστοίχως. Ο σκοπός της συνάντησης είχε δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά το γεγονός ότι τροποποιούμε τον κανονισμό που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα και γενικότερα τη χρήση κοινόχρηστου χώρου από επαγγελματίες, ώστε να υπάρχουν στο εξής ευνοϊκές λύσεις αποπληρωμής για τους επαγγελματίες.

Το δεύτερο σκέλος θα ισχύσει μόνο για αυτή την φορά και θα αφορά όσους δεν πρόλαβαν ή όσους δεν πλήρωσαν ή όσους δεν έκαναν αίτηση ή όσους πλήρωσαν το 30% και μετά δεν έδωσαν άλλη φορά χρήματα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οι λεπτομέρειες για το δεύτερο σκέλος της τροποποίησης θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ επαναλαμβάνω πως θα ισχύσει μόνο για αυτή την φορά και ποτέ άλλοτε.

Μετά δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν θα υπάρχει καμία ανοχή και η Δημοτική Αστυνομία θα κάνει συνέχεια ελέγχους. Η τροποποίηση του κανονισμού θα έρθει σε ένα από τα δύο επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επίσημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Μισό» το ενδιαφέρον για τη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Μ. Αραβανής στο Δυτικά FM 92,8: «Άγονη η διαδικασία για τη θέση του Επιμελητή…»

 


[ad_2]

Related posts

Εκπλήξεις και happenings στο αποκριάτικο παιδικό πάρτι της ΓΕΑ (εικόνες – video)

aitoloakarnanianews

Πιστιόλας: Δεν θα αφήσουμε τον Δήμο να γίνει ξέφραγο αμπέλι και παραμάγαζο

aitoloakarnanianews

Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας: Ενοριακή Σχολή Γονέων

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο