AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΑΓΡΟΤΕΣ 2024- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΑ!

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΕΣ 2024- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΑ (οpeka.gr)! – Δελτίο αγροτών!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μια κρίσιµη περίοδο για την εξέλιξη των τιµών κατά το τελευταίο µισό της εµπορικής περιόδου για το σκληρό σιτάρι, είναι πιθανό να επιφυλάσσει η επόµενη συνεδρίαση στη Φότζια, η οποία καλείται να αποτιµήσει τόσο τους διαγωνισµούς «χαµηλών πτήσεων» που προηγήθηκαν σε Τυνησία και Αλγερία, όσο και τα αποθέµατα, στα οποία επιστρέφει το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Έπειτα από 10 εβδοµάδες χωρίς καµία µεταβολή, δεν αποκλείεται το πρόσηµο που θα έχουν οι επερχόµενες συνεδριάσεις στα βασικά εµπορικά κέντρα της Ιταλίας, µε σηµατορό τη συνεδρίαση στις 10 Ιανουαρίου στη Φότζια, να πλαισιώσουν και το πεδίο εκκίνησης της αγοράς στον επερχόµενο αλωνισµό.

Η διαπίστωση αυτή έχει σηµασία γιατί όπως φαίνεται, οι σπορές στην Ιταλία έδειξαν µειωµένο ενδιαφέρον των παραγωγών στην καλλιέργεια, αφού απογοητεύτηκαν από τις εµπορικές εξελίξεις του αλωνισµού του 2023. Επίσης, η αγορά εξακολουθεί να κινείται µε οριακά αποθέµατα, κάτι το οποίο διαπιστώνουν όλο και περισσότεροι αναλυτές. Ταυτόχρονα, οι καθυστερηµένες πωλήσεις στον Καναδά, δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν και εκεί αποτρεπτικά για τους παραγωγούς, οι οποίοι καλούνται σε µερικές εβδοµάδες να διαµορφώσουν τον προγραµµατισµό σπορών. Όλα αυτά θα µπορούσαν να λειτουργήσουν ως στήριγµα για τις τιµές σκληρού σίτου σε διεθνές επίπεδο, σε µια συγκυρία που θέλει τις τιµές για τις µέτριες ποιότητες ελληνικού σκληρού να κυµαίνονται στα 340 µε 345 ευρώ ο τόνος FOB.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

Υπενθυµίζεται ότι η τελευταία πράξη της Τυνησίας, αφορούσε 75.000 τόνους σκληρού, µε τιµή CIF στα 400 ευρώ, ενώ οι τελευταίες τιµές FOB Καναδά διαµορφώνονται στα 379,75 ευρώ ο τόνος, κάτι που σηµαίνει ότι τόσο η χώρα της Βόρειας Αµερικής, δύσκολα θα µπορούσε να συµµετέχει στις υφιστάµενες τιµές. Μια περαιτέρω υποχώρηση των τιµών Καναδά, θα πίεζε πλέον σοβαρά τις τιµές στην Ιταλία. Ωστόσο, µε δεδοµένο ότι οι διαθέσιµοι όγκοι δεν επιτρέπουν πολλούς ελιγµούς υποχώρησης των τιµών, ειδικά όσο υποχωρεί η επίδραση των εξαγωγών Τουρκίας, µια ραγδαία πτωτική κίνηση θα προκαλούσε εντύπωση. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το αντίθετο, δηλαδή µια εκτόξευση των τιµών σε υψηλότερα επίπεδα. Πιο απλά, φαίνεται πως η αγορά βρήκε ένα σταθεροποιητικό εύρος, κάτι που µένει να επικυρώσουν και οι επερχόµενες συνεδριάσεις στην Ιταλία.

ΑΓΡΟΤΕΣ 2024- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΑ! – Ημερομηνίες πληρωμών!

Στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024.

Αναλυτικά, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι:

-Στις 26 Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται πως θα πληρωθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ(oaee.gr), τον ΟΓΑ(oga.gr) και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

-Στις 30 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2024 για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΙΚΑ(ika.gr), του ΝΑΤ(nat.gr), του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΕΤΑΤ και της ΔΕΗ.

Τα ποσά των συντάξεων αναμένεται να εμφανιστούν από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας καταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς στους δικαιούχους.





Τι αλλάζει στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024

Στις συντάξεις Φεβρουαρίου δεν θα εφαρμοστεί το πέναλτι του 30% για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους .Και αυτό θα γίνει επειδή θα εφαρμοστεί ο μη ανταποδοτικός πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)  για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους ο οποίος θα ισούται με το 10% επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους ενώ για τους μη μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους θα είναι ίσο με το 50% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κλάσης για κύρια σύνταξη.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΤΡΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ -ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024 – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Τα τρία κρίσιμα κριτήρια για επιτυχημένη φύτευση ακτινιδεώνων

Αγρίεψαν οι αγρότες στην Ευρώπη! Απέκλεισαν τις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Νέα μοντέλα CL και N από τη σειρά Case Quantum, πρεμιέρα στην Agritechnica

Αφήστε ένα σχόλιο