AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη- ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ!! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΣΕΚ ΟΠΕΚΕΠΕ

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη: «Μετά από ενημέρωση από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρωθούν μαζί με την προκαταβολή στο τέλος του μήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η παραπάνω ενημέρωση φιλοξενείται σε διαδικτυακό τόπο γνωστής εταιρείας μελετητών και συμβούλων και επιβεβαιώνεται εμμέσως από τους υπηρεσιακούς του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να καταστήσουν εφικτή την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, όπως είναι και ο αρχικός σχεδιασμός.

Την ίδια ώρα πάντως ο υφυπουργός Σταμενίτης, διαψεύδει σχετική αναφορά προς τους μελετητές και υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου συνεχίζει να έχει προσανατολισμό την πληρωμή των αγροτών μέχρι την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να έχει στη διάθεσή του την «τεχνική ενημέρωση» που να το εξασφαλίζει.

Παράλληλα, σε επικοινωνία του Agronews με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σημανδράκο, ο τελευταίος δηλώνει επίσης ότι ο στόχος της Παρασκευής παραμένει, καθώς έχουν αρχίσει οι «δοκιμαστικές πληρωμές» στο μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Βεβαίως, όπως υποστήρίζει μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την όλη διαδικασία και ειδικότερα το χρόνο πίστωσης των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των αγροτών.

Άλλη ενημέρωση θέλει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο, να έχει αναλάβει την εποπτεία της όλης διαδικασίας, με εντολή του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποφευχθεί μια αποτυχία στην υπόθεση των πληρωμών η οποία θα μπορούσε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

«Αν όχι Τρίτη τότε Τετάρτη…σίγουρα ως την Παρασκευή»

Σε εκκρεμότητα είναι και η προκαταβολή της αποζημίωσης στους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους, με το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Αυγενάκη να έχουν δεσμευτεί επανειλημμένα για πίστωση του ποσού που αναλογεί στους πλημμυροπαθείς το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείου, τοποθετούν τελικά την πληρωμή αυτή, την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου…εκτός και αν προκύψει η ανάγκη για έκδοση κάποιας ΚΥΑ η οποία θα κινητοποιούσε τις διαδικασίες πίστωσης την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη- Έρχεται επιδότηση επιτοκίου για 5 χρόνια σε κεφάλαιο μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη- ΕΚΤΑΚΤΟ: Φρένο στις πληρωμές παλιών μέτρων ΠΑΑ

Για τις προκλήσεις της γεωργίας η ημερίδα της ΕΘΕΑΣ στην Agrotica

Αφήστε ένα σχόλιο