AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Αγρότες: [Liveblog] Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία | Ειδησεις

[ad_1]

Το pagenews.gr σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις – Στις 18:30 το συλλαλητήριο των αγροτών

Στην Αττική βρίσκονται ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που κατευθύνθηκαν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι Έλληνες αγρότες όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε: «Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Η ώρα των τρακτέρ – Σταθερή στις θέσεις της η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον αγροτικό πληθυσμό και εμμένει στο μήνυμα του διαλόγου. Ταυτόχρονα, όμως, έχει περιορίσει τα περιθώρια προσδοκιών, θεωρώντας ότι οι έκτακτες παροχές έχουν πλέον ολοκληρωθεί, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η αξιόπιστη εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ενδεικτική η δέσμευση την οποία επανέλαβε σε χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συζήτηση που αφορά ένα από τα θεσμικά θέματα που διεκδικούν οι αγρότες: έναν δικαιότερο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. «Να υπάρχει μόνιμη λύση σε συνεννόηση με τους αγρότες» είπε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας στον επόμενο χρόνο, το 2025. «Το θέμα μας είναι», υπογράμμισε, «πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα δομικά πιο ανταγωνιστικό».

[ad_2]

Source link

Related posts

Ποιος ήταν ο Β. Ζαμπούνης που εκτελέστηκε με 97 σφαίρες στον Ν. Κόσμο | Ειδησεις

ΑΑΔΕ: Σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για 2 χρόνια, για παράνομη δεξαμενή με νοθευμένα καύσιμα | Ειδησεις

Μέσα σε πέντε ημέρες περισσότεροι από 140.000 «κατέβασαν» το myAuto στο κινητό τους | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο